Latvijas sieviešu biatlona izlases līdere Madara Līduma sestdien izcīnīja devīto vietu IBU kausa izcīņas pirmā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Līduma divās šaušanās pieļāva divas kļūdas un finišā uzvarētājai Juliānai Deņisovai no Krievijas zaudēja minūti un 7,6 sekundes.

Sacensībās startēja vēl trīs Latvijas biatlonistes.

Gerda Krūmiņa pieļāva divas kļūdas un ierindojās 30.pozīcijā, uzvarētājai zaudējot divas minūtes un 24,5 sekundes. Žanna Juškāne kļūdījās četras reizes un finišēja 61.vietā, bet Anete Brice ar piecām kļūdām ierindojās 69.pozīcijā 78 sportistu konkurencē.

Kā ziņots, desmit kilometru sprinta sacensībās vīriešiem sestdien labākais no Latvijas sportistiem bija pieredzējušais Ilmārs Bricis, kurš izcīnīja septīto vietu. Andrejs Rastorgujevs finišēja astotajā vietā, Jānis Bērziņš ierindojās 56.vietā, Edgars Piksons ieņēma 69.pozīciju, Toms Praulītis finišēja 96.vietā, bet Rolands Puzulis ieņēma 100.vietu.

Svētdien vīrieši un sievietes vēlreiz sacentīsies sprintā.

Kā ziņots, pirmajos Pasaules kausa izcīņas posmos Latvijas izlasi pārstāvēs četri vīrieši un divas sievietes.

Vīriešu konkurencē uz starta stāsies Bērziņš, Bricis, Piksons un Rastorgujevs, bet sieviešu izlasē bez Līdumas startēs arī Krūmiņa.

Pirmais Pasaules kausa izcīņas posms no 1. līdz 5.decembrim notiks Zviedrijas pilsētā Estersundā.

Pēc tam šogad tiks aizvadīti vēl divi Pasaules kausa posmi.

Jau ziņots, ka iepriekšējās sezonas Latvijas sportisti aizvadīja neveiksmīgi un to kulminācija bija Vankūveras Olimpiādē. Augstāko vietu izdevās sasniegt Bricim, kurš sprinta sacensībās ieņēma 14.vietu, bet pēc tam iedzīšanas sacensībās Bricis ierindojās 32.pozīcijā. Pārējie Latvijas biatlonisti un arī biatlonistes startēja daudz neveiksmīgāk.

Tikmēr stafetes sacensībās Latvijas vīriešu un sieviešu komandas abas ieņēma pēdējo, 19.vietu.

Starpsezonā par Latvijas izlašu galveno treneri tika apstiprināts Intars Berkulis, bet par treneri strādās Jēkabs Nākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!