Foto: F64
Latvijas vadošā biatloniste Madara Līduma sestdien Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma biatlonā, kas risinās Vācijas pilsētā Oberhofā, sprinta sacensībās ierindojās 51.vietā.

Līduma no pirmās šaušanas izslēpoja ar pieciem sašautiem mērķiem, taču otrajā piegājienā latviete pieļāva trīs kļūdas, finišā uzvarētājai Kristinai Annai Flatlandai no Norvēģijas zaudējot trīs minūtes un 5,3 sekundes.

Līdz ar to Līduma pie Pasaules kausa izcīņas ieskaites punktiem, kurus ieņem pirmo 40.vietu ieguvējas, netika.

Tikmēr cita latviete Žanna Juškāne starp 89 finišējušajām sportistēm ierindojās 87.vietā, šaušanā pieļaujot piecas kļūdas un uzvarētājai zaudējot sešas minūtes un 43,4 sekundes.

Savukārt vēl viena latviete Gerda Krūmiņa neizgāja uz sacensību startu.

Tikmēr otro vietu sacensībās ar divām kļūdām šaušanā izcīnīja vāciete Magdalēna Noinere, kura uzvarētajai zaudēja 5,7 sekundes. Trešajā vietā ierindojās cita vāciete Andrea Henkele, kura šaušanā pieļāva vienu kļūdu un finišā Flatlandai piekāpās par 15,2 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējuma līdere ar 394 punktiem joprojām ir somiete Kaisa Mekereinena, kura sestdienas sacensībās ierindojās piektajā pozīcijā. Viņai ar 321 punktu seko Helēna Ēkholma (bijusī Junsone) no Zviedrijas, kas sestdien ieņēma devīto vietu. Savukārt trešā ar 291 punktu ir vēl viena zviedriete Anna Karina Zideka. Tikmēr Līduma ar 38 punktiem kopvērtējumā zaudēja vienu vietu un tagad ieņem 41.pozīciju.

Kā ziņots, vīriešu sprinta sacensībās Oberhofā piektdien Andrejs Rastorgujevs ieņēma 40.vietu, tiekot pie sava pirmā punkta Pasaules kausa kopvērtējumā. Edgars Piksons ieņēma 58.vietu, bet Toms Praulītis ierindojās pēdējā, 97.pozīcijā.

Trešdien vīriešu stafetes sacensībām bija pieteikusies arī Latvijas komanda - Piksons, Ilmārs Bricis, Praulītis un Rastorgujevs. Tiesa, latvieši uz starta tā arī neizgāja, bet stafetes sacensībās uzvaru svinēja Vācijas kvartets.

Savukārt sieviešu stafetes sacensībās ceturtdien uzvaru Zviedrijas komanda, kamēr Latvija sacensībām nebija pieteikta.

Posma noslēgumā svētdien vīrieši un sievietes sacentīsies masu starta distancēs, kurās startēs pa 30 labākajiem sportistiem Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Līdz ar to Latvijas biatlonisti šajās sacensībās nepiedalīsies.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!