Foto: F64
Latvijas biatloniste Madara Līduma svētdien izcīnīja 24.vietu Pasaules kausa izcīņas piektā posma, kas risinājās Vācijas pilsētā Rūpoldingā, desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Līduma iepriekš sprintā bija izcīnījusi 16.vietu, kas bija viņas augstākais rezultāts pēdējo gadu laikā, saglabājot labas cerības pakāpties vēl augstāk.

Iedzīšanas pirmajās divās šaušanās Līduma bija lēna, tomēr sašāva visus desmit mērķus. Precīzi šāva arī citas konkurentes, tāpēc kopvērtējumā viņa bija atkritusi uz 19.vietu. Stāvus jau Līduma kopā netrāpīja trīs mērķiem, tomēr tāpat zemāk par 24.vietu neatkrita.

Uzvaru izcīnīja norvēģiete Tūra Bergere, kura bija ātrākā arī sprintā. Viņa Līdumu apsteidza par divām minūtēm un 49,4 sekundēm.

37,7 sekundes uzvarētājai zaudēja vāciete Andrea Henkele, bet trešā palika somiete Kaisa Mekereinena, kura sprintā bija astotā, bet pēc divām kļūdām pirmajā šaušanā atradās tikai 15.pozīcijā, kas bija vienu vietu aiz Līdumas.

Kā ziņots, iedzīšanas sacensībās vīriešiem svētdien Andrejs Rastorgujevs pēc 23.vietas sprintā, četrās šaušanās pieļāva piecas kļūdas un finišēja 35.vietā.

Šis ir Rastorgujeva otrs labākais rezultāts karjerā.

Uzvaru saspringtā cīņā izcīnīja zviedrs Bjērns Ferijs, kurš precīzi sašāva visus 20 mērķus. Ferijs Rastorgujevu apsteidza par divām minūtēm un 46,1 sekundi.

Vēl viens Latvijas sportists Edgars Piksons pēc 34.vietas sprintā iedzīšanā ar četrām kļūdām atkrita uz 43.vietu, bet Ilmārs Bricis, kurš šajā posmā startē atslodzes režīmā, ar piecām kļūdām finišēja pēdējā, 58.pozīcijā.

Kā ziņots, sacensības trešdien sākās ar 20 kilometru distanci, kurā uzvarēja norvēģis Ēmils Hegle Svensens, bet no Latvijas sportistiem pie punktiem tika Bricis, kurš ieņēma 29.vietu.

Ceturtdien notika 15 kilometru distance sievietēm, kurā uzvaru izcīnīja krieviete Olga Zaiceva. Latvijas sportistes šajās sacensībās pie punktiem netika, jo Līduma ierindojās 53.vietā, bet Žanna Juškāne jau pirmajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas un izstājās no turpmākām sacensībām. Savukārt Gerda Krūmiņa nestartēja.

Tikmēr piektdien desmit kilometru sprinta sacensības vīriešiem izvērtās par vienām no veiksmīgākajām Latvijas sportistiem pēdējos gados, jo Rastorgujevs un Piksons ar finišiem 23. un 34.vietā sasniedza karjeras labākos rezultātus. Tāpat iedzīšanai kvalificējās arī 55.vietā finišējušais Bricis, bet uzvaru izcīnīja Tūras Bergeras brālis Lāšs.

Savukārt sestdien 7,5 kilometru sprinta distancē sievietēm uzvarēja Bergera, Līduma izcīnīja 16.vietu, 82.vietā, finišēja Krūmiņa, bet Juškāne palika pirmspēdējā, 92.pozīcijā.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!