Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas izlases līdere Madara Līduma piektdien izcīnīja 27.vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma biatlonā 7,5 kilometru sprinta sacensībās sievietēm.

Līduma pirmajā šaušanā kļūdījās vienu reizi, tomēr stāvus sašāva visus piecus mērķus, finišā uzvarējušajai somietei Kaisai Mekereinenai zaudējot divas minūtes un 13 sekundes. Vēl pēc otrās šaušanas Līduma atradās 35.vietā, tomēr pēdējos kilometrus veica ļoti ātrā tempā.

Līdz ar to Latvijas sportiste tika pie 14 punktiem Pasaules kausa ieskaitē.

Mekereinena šāva nekļūdīgi un uzvarēja ļoti pārliecinoši, otrās vietas ieguvēju Miriamu Gesneri no Vācijas apsteidzot par 18,7 sekundēm, bet trešo vietu izcīnījusī baltkrieviete Darja Domračova jau zaudēja 47,1 sekundi.

Pārējās Latvijas sportistes svētdien paredzētajai iedzīšanai nespēja kvalificēties. Gerda Krūmiņa vēl pēc otrās šaušanas atradās 57.vietā, tomēr finišā ar vienu kļūdu šaušanā nespēja tikt augstāk par 68.pozīciju, Mekereinenai zaudējot trīs minūtes un 46,3 sekundes. Savukārt Žanna Juškāne šaušanās kļūdījās divas reizes un finišēja 78.vietā 93 finišējušo dalībnieču konkurencē, no uzvarētājas atpaliekot par četrām minūtēm un 32,4 sekundēm.

Estersundā piektdien bija 20 grādus pēc Celsija liels sals, un tikai stundu pirms starta tika oficiāli nolemts, ka sacensības notiks.

Jau ziņots, ka Pasaules kausa sezona trešdien sākās ar sieviešu sacensībām 15 kilometru distancē. Tajā 64.vietu izcīnīja līdere Līduma, Krūmiņa ieņēma 88.vietu, bet Juškāne ierindojās 93.pozīcijā 95 sportistu konkurencē.

Savukārt ceturtdien vīrieši aizvadīja 20 kilometru distanci, kurā 27.vietu izcīnīja Ilmārs Bricis, 47.vietu ieņēma Edgars Piksons, bet Andrejs Rastorgujevs palika 64.vietā.

Posms sestdien turpināsies ar sprintu kungiem, bet svētdien paredzētas iedzīšanas sacensības.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Jau ziņots, ka iepriekšējās sezonas Latvijas sportisti aizvadīja neveiksmīgi un to kulminācija bija Vankūveras Olimpiādē. Augstāko vietu izdevās sasniegt Bricim, kurš sprinta sacensībās ieņēma 14.vietu, bet pēc tam iedzīšanas sacensībās Bricis ierindojās 32.pozīcijā. Pārējie Latvijas biatlonisti un arī biatlonistes startēja daudz neveiksmīgāk.

Tikmēr stafetes sacensībās Latvijas vīriešu un sieviešu komandas abas ieņēma pēdējo, 19.vietu.

Starpsezonā par Latvijas izlašu galveno treneri tika apstiprināts Intars Berkulis, bet par treneri strādās Jēkabs Nākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!