Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas biatloniste Madara Līduma Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Antholcā 7,5 km sprintā ierindojās 39. Pozīcijā, tiekot pie diviem PK punktiem. Uzvarēja norvēģiete Tora Bergere.

Pirmajā šautuvē Līduma sašāva visus mērķus, taču pēc otrās bija spiesta veikt trīs soda apļus, un finišā Bergerei piekāpās divas minūtes un 1,8 sekundes. Norvēģu uzvarētāja bija precīza abās šautuvēs un trasē pavadīja 20 minūtes un 8,1 sekundi.

Otrajā vietā ierindojās slovākiete Anastasija Kuzmina, kura šautuvē kļūdījās vienreiz, un finišā piekāpās Bergerei 29,1 sekundi. Trešā palika krieviete Olga Zaiceva, arī ar vienu soda apli, un viņa norvēģietei zaudēja 36,4 sekundes.

Augstajā devītajā vietā ierindojās igauniete Eveli Saue, kura sašāva visus mērķus un zaudēja uzvarētājai 58,4 sekundes. Tikai viena sekundes desmitdaļa igaunieti šķīra no astotās vietas, kurā ierindojās Krievijas biatloniste Anna Bogalī-Totoveca.

Žanna Juškāne ar diviem soda apļiem ierindojās 81. vietā, zaudējot uzvarētājai vairāk kā trīs minūtes, bet Gerda Krūmiņa, kura otrajā šautuvē nesašāva nevienu mērķi, finišēja 90. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!