Foto: F64

Šo svētdien. 20.janvārī, Madonas slēpošanas un biatlona bāzē "Smeceres sils" norisināsies jaunās biatlona šautuves atklāšanas sacensības "Biatlons visiem", kurās varēs piedalīties jebkurš sporta interesents, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Sacensībās darbosies "Fisher" slēpju serviss un būs iespēja testēt jaunākos "Fisher" slēpju modeļus. Tikmēr mazākajiem dalībniekiem un līdzjutējiem būs šaušana ar pneimatisko ieroci.

"Smeceres sila" slēpošanas un biatlona bāze gadu gaitā attīstās un pamatoti pēdējos gados ir kļuvusi par vadošo slēpošanas un biatlona bāzi Latvijā, jau vairākas reizes uzņemot aiz pasaules kausa otrās nozīmīgākās sacensības distanču slēpošanā – Skandināvijas kausu, pateicoties kuram pie mums ir viesojušies gan olimpisko spēļu, pasaules čempionātu un Pasaules kausa posmu uzvarētāji un medaļnieki. Madonieši ir izvirzījuši jaunus mērķus un vēlas arī augstāka līmeņa sacensības rīkot biatlonā. Madona ir izpelnījusies godu 2021.gadā rīkot Eiropas čempionātu junioriem biatlonā, līdz ar to ir veikta šautuves rekonstrukcija, pielāgojot to mūsdienu prasībām.

Ņemot vērā paveiktos darbus, biedrība "A-Madona" ar Gunāru Ikaunieku priekšgalā ir izlēmuši šajā sakarā sarīkot vērienīgu pasākumu – jaunās biatlona šautuves atklāšanas sacensības ar nosaukumu "Biatlons visiem".

Kā jau pēc nosaukuma var saprast, šajās sacensībās varēs piedalīties jebkurš, kas to vēlas. Visām grupām būs sprints ar divām šaušanām (abas guļus, bet pa stāvus šaušanai paredzētajiem lielajiem mērķiem ar 11cm diametru). Šaušana notiks ar atbalstu, un ieroči atradīsies šautuvē. "Open" grupā būs jāveic 1,5km (3x500m), jauniešiem un veterāniem - 4,5km (3x1,5km), bet pārējo grupu dalībnieki slēpos 9km (3x3km). Atļauti būs abi slēpošanas stili – slidsolis un klasiskais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!