Foto: AFP/Scanpix
Savu otro zelta godalgu šī gada pasaules čempionātā biatlonā svētdien izcīnīja francūzis Martēns Furkads, kurš bija labākais arī 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Dienu iepriekš Furkads uzvarēja desmit kilometru sprintā un iedzīšanu sāka 15 sekundes pirms tuvākā konkurenta Ēmila Hegles Svensena no Norvēģijas.

Četrās šaušanās Furkads pieļāva četras kļūdas, tomēr ātrais solis distancē viņam ļāva finišu sasniegt pirmajam, par 5,2 sekundēm apsteidzot zviedru Karlu Jūhanu Bergmanu.

Furkads bija labākais arī pagājušā gada pasaules čempionātā un viņš kļuvis tikai par trešo biatlonistu, kurš vienā pasaules čempionātā uzvarējis gan sprintā, gan iedzīšanā.

Sprintā trešo vietu izcīnījušais Bergmans iedzīšanā pieļāva divas kļūdas un no pēdējās šaušanas izslidoja pirmais, tomēr līdz finišam Furkads spēja viņu apsteigt.

Tikmēr trešo vietu iedzīšanā izcīnīja krievs Antons Šipuļins, kurš pēc sprinta atradās tikai 13.pozīcijā. Četrās šaušanās iedzīšanā Šipuļins pieļāva tikai vienu kļūdu un finišā Furkadam zaudēja 22,1 sekundi.
Savukārt Svensens šoreiz ar četrām kļūdām finišu sasniedza tikai piektais.
Kā ziņots, neviens Latvijas biatlonists iedzīšanas sacensībām nebija kvalificējies.

Tāpat vēlāk paredzētajai sieviešu iedzīšanai sestdien nespēja kvalificēties neviena Latvijas sportiste.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 11.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!