Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas biatlonistiem Jevgeņijam Ustjugovam un Svetlanai Sļepcovai tikušas piesegtas pozitīvas dopinga analīzes, piektdien ziņoja Vācijas raidsabiedrība ARD.

Analīzes piesegtas, manipulējot ar Maskavas antidopinga laboratorijas datiem, kas neparādījās Pasaules Antidopinga aģentūrai (WADA) nodotajā informācijā.

Kā ARD teica WADA galvenais izmeklētājs Ginters Jungers, pasaules antidopinga uzraugs atbalsta Starptautisko Biatlona savienību (IBU) tās pērn uzsāktajā izmeklēšanā. IBU šobrīd uzsākusi četras lietas pret Krievijas biatlonistiem, tajā skaitā Ustjugovu un Sļepcovu.

"Šīs lietas balstītas uz Maskavas laboratorijas informācijas sistēmas analīzi. Šobrīd lietas izskata IBU Antidopinga komisija, līdz ar to nevaram sniegt plašāku informāciju," teikts IBU paziņojumā.

ARD vēsta, ka lēmums varētu tikt pieņemts janvārī.

Ustjugovs 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu masu startā un bronzu stafetē, bet četrus gadus vēlāk kļuva par čempionu stafetē. Savukārt Sļepcova ir 2010. gada olimpisko spēļu čempione stafetē.

Ja Ustjugovs tiks atzīts par vainīgu, Krievija zaudēs 2014. gada olimpisko spēļu čempiontitulu stafetē. 2010. gadā izcīnīto medaļu liktenis gan šobrīd vēl nav skaidrs.

Pieņemoties spēkā dopinga skandālam, 2017. gadā Krievijas Biatlona federācija zaudēja pastāvīgās locekles statusu IBU. Šogad jūnijā IBU par antidopinga noteikumu pārkāpumiem diskvalificēja krievu biatlonistus Aleksandru Čerņišovu un Aleksandru Pečjonkinu.

Jau ziņots, ka WADA šajā nedēļā uz četriem gadiem diskvalificēja Krieviju, aizliedzot tai piedalīties pasaules lielākajos sporta notikumos. Krievijas oficiālās personas solīja iesniegt apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), bet Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) vadītājs Jurijs Ganuss nosauca diskvalifikāciju par pamatotu un bez cerībām uz Krievijai labvēlīgu spriedumu CAS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!