Foto: LETA

Miglas dēļ varētu tikt atceltas Norvēģijā notiekošā pasaules čempionāta (PČ) biatlonā trešdien paredzētās sacensības dāmām 15 kilometru klasikā, kur plāno piedalīties arī Latvijas pārstāves Baiba Bendika un Žanna Juškāne.

Sākotnēji starts dāmām bija paredzēts plkst.16.30 pēc Latvijas laika, tomēr tagad tas pārcelts uz plkst.14.

"Sacensību žūrija pieņēma lēmumu, ka starts dāmām tiks pārcelts uz plkst.13 (plkst.14 pēc Latvijas laika). Tam par iemeslu ir laika prognozes, kas paredz lielu miglu Holmenkollenes apkārtnē," norvēģu mediji citē sacensību rīkotājus.

Tiesa, rīt plkst.12.45 pēc Latvijas laika žūrija lems par to, vai sacensības netiks atceltas pavisam.

Tāpat migla tiek prognozēta arī ceturtdien gaidāmajās sacensībās 20 kilometru klasikā kungiem.

Savukārt nedēļas nogalē pasaules čempionātā paredzētas stafetes un masu starta sacensības.

Kā zināms, čempionātu Latvijas biatlonisti sāka ar pēdējo, 25.vietu jauktajā stafetē, kur dāmas veica divus posmus pa sešiem kilometriem, savukārt kungi sacentās 7,5 kilometru distancē. Latvijas komandā startēja Bendika, Juškāne, Roberts Slotiņš un Aleksandrs Patrijuks, distancē nopelnot divus soda apļus un izmantojot 11 rezerves patronas.

Tikmēr sacensībās sprintā kungiem Latvijas izlases līderis Andrejs Rastorgujevs neaizvēra pēdējos divus mērķus un izcīnīja 20.vietu, bet Slotiņš un Patrijuks neizcīnīja tiesības piedalīties iedzīšanas sacensībās. Savukārt iedzīšanā Rastorgujevam bija piecas kļūdas un 27.pozīcija.

Savukārt sprinta sacensībās dāmām Bendika šautuvē pieļāva trīs kļūdas, ieņemot 78.pozīciju, kamēr Juškāne neaizvēra četrus mērķus un palika 95.pozīcijā starp 96 sportistēm. Abas Latvijas pārstāves iedzīšanai nekvalificējās.

Planētas meistarsacīkstes Oslo apkārtnē Holmenkollenē ilgs līdz svētdienai, bet pēc tam šosezon gaidāms vēl viens Pasaules kausa posms, kas risināsies Hantimansijskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!