Arvien straujāk sporta vidē apgriezienus uzņem dopinga skandāli saistībā ar Latvijā ražoto preparātu mildronāts. Ceturtdien Krievijas Biatlona savienība paziņoja, ka pozitīvas pārbaudes konstatētas Eduardam Latipovam, vēsta "championat.ru".

Ceturtdien rīta pusē Starptautiskā Biatlona savienība paziņoja, ka dopinga lietošanā pieķerts kāds biatlonists, bet jau pēc mirkļa Krievijas puse apstiprināja, ka tas ir Latipovs.

Latipovam pozitīvas bijušas kādā no IBU kausa posmiem (pēc ranga, otrā līmeņa sacensības) ņemtās dopinga analīzes. Sportista asinīs atrastas nu jau skandalozi zināmā mildronāta pēdas.

"Krievijas Biatlona savienība veic pārbaudi saistībā ar šo gadījumu un sīkākus komentārus pagaidām nesniedz. Tas, vai sportists vēlēsies arī B proves pārbaudi vai nē, tiks paziņots vēlāk," teikts Krievijas puses paziņojumā.

Jau ziņots, ka kopš 2016. gada 1. janvāra Starptautiskās Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto preparātu sarakstā iekļauts meldonijs, kas ir Latvijā plaši zināmā mildronāta sastāvā. Tomēr šo nepilnu divarpus mēnešu laikā meldonija pēdas atrastas vairāk nekā 10 sportistu asinīs, bet skaļākais skandāls saistīts ar Krievijas tenisa zvaigzni Mariju Šarapovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!