Foto: AFP/Scanpix/LETA
Norvēģijas biatlonisti Juhanness Tīngnēss Bē un Tirila Ekhofa svētdien Legrānas-Bornānas trasē izcīnīja pārliecinošas uzvaras Pasaules kausa trešā posma sacensībās ar kopēju startu.

J.T.Bē no tuvākajiem sekotājiem atrāvās starp otro un trešo šaušanu, 15 kilometru distancē finišēdams pēc 41 minūtes un 36,3 sekundēm. Norvēģis ugunslīnijā neaizvēra vienu mērķi.

J.T.Bē izcīnījis uzvaras piecās un septiņām šīs sezonas sacensībām, bet kopumā karjerā viņam ir 42 panākumi.

Otro vietu izcīnīja francūzis Emiljāns Žakelēns, kurš J.T.Bē zaudēja 42,1 sekundi, bet trešais bija uzvarētāja brālis Tarjejs, kurš bija 51,8 sekundes lēnāks. Arī viņiem pa vienai kļūdai ugunslīnijā.

Aiz goda pjedestāla palika francūzis Kventins Fijons-Majē, kurš finišā par 1,7 sekundi pārspēja savu tautieti Martēnu Furkadu, bet pirmo sešinieku noslēdza norvēģis Juhanness Dāle.

Francijas un Norvēģijas biatlonisti aizņēma astoņas vietas pirmajā desmitniekā.

Dāmām arī trešajās šī posma sacensībās nepārspēta palika Ekhofa, kura 12,5 kilometru distancē finišēja pēc 38 minūtēm un 52,8 sekundēm. Norvēģiete noslēpoja divus soda apļus, bet no tuvākajām sekotājām aizbēga pēc trešās šaušanas.

Ekhofa uzvarējusi četrās sacensībās pēc kārtas, bet kopumā karjerā viņai ir desmit panākumi Pasaules kausā.

Otrā ar divām kļūdām bija itāliete Doroteja Vīrere, kura Ekhofai zaudēja vienu minūti un 24,9 sekundes. Viņa finišā pār divām sekundes desmitdaļām pārspēja zviedrieti Līnu Pēšsoni, kurai bija viens neaizvērts mērķis.

Desmit sekundes aiz goda pjedestāla bija somiete Kaisa Mekereinena, piekto vietu ieņēma vāciete Denīze Hermana, bet sestā bija krieviete Jekaterina Jurlova-Perhta.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika šajā sezonā un arī posmā Francijā startēja pieticīgi, kā dēļ neizdevās iekļūt sacensībās ar kopēju startu.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 374 punktiem ieņem J.T.Bē, tālāk ar 313 punktiem seko viņa brālis Tarjejs, bet pirmo trijnieku ar 281 punktu noslēdz Fijons-Majē. Rastorgujevs trijos posmos iekrājis 67 punktus, kas ir 30.labākais rezultāts starp 73 kopvērtējumā esošajiem sportistiem.

Dāmām līderpozīciju atguvusi Vīrere, kuras kontā ir 304 punkti, otrā ar 287 punktiem ir Ekhofa, bet pirmo trijnieku ar 282 punktiem noslēdz svētdien 12.vietā finišējusī Ingrīda Lanmarka Tandrevolla. Bendika iekrājusi 39 punktus, kas dod 45.vietu.

Nākamais Pasaules kausa posms biatlonistiem būs jau jaunajā gadā Vācijas trasē Oberhofā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!