Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Norvēģijas vīriešu biatlona komanda piektdien Rūpoldingā uzvarēja Pasaules kausa izcīņas piektā posma 4x7,5 kilometru stafetē, kamēr Latvijas kvartets atkal tika apsteigts par apli.

Norvēģijas komandas sastāvā piektdien startēja Lāšs Helge Birkelands, Vetls Šostads Kristiansens, Tarjejs Bē un Juhanness Tīngnēss Bē.

Uzvarētājs šajā stafetē tika noteikts pēdējā posma divcīņā starp J.T.Bē un vācieti Benediktu Dolu, kurš pēc pēdējās šaušanas vēl bija nelielā vadībā. Tomēr norvēģis distances noslēgumā manāmi kāpināja tempu, ne tikai apsteidzot, bet arī atraujoties no konkurenta, kuru beigās izdevās apsteigt par 13,5 sekundēm.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Francija, kas pēdējā taisnē apsteidza Austrijas komandu.

Neviena no pirmajā četriniekā tikušajām vienībām soda apļus neslēpoja.

Savukārt Latvijas izlase, kuras rindās pieteikti bija Aleksandrs Patrijuks, Roberts Slotiņš, Daumants Lūsa un izlases līderis Andrejs Rastorgujevs, trešajā stafetes etapā tika apsteigta par apli, tobrīd atrodoties pārliecinošā pēdējā vietā starp 27 komandām, japāņiem zaudējot vairāk nekā minūti.

Rastorgujevs gan beigās pie teikšanas nemaz netika. Vēl pirms pirmās šaušanas Patrijuks bija 18.vietā, tomēr ugunslīnijā viņš izmantoja trīs rezerves patronas un noslēpoja vienu soda apli, turklāt otrajā šaušanā situācija bija tieši tādi pati, kas Slotiņam otro etapu ļāva sākt vien 25.pozīcijā, apsteidzot tikai Dienvidkoreju un Japānu. Slotiņš savās šaušanās gan kļūdas nepieļāva, bet izmantoja kopumā trīs papildpatronas, un Lūsa savu slēpojumu sāka pēdējā vietā.

Lūsam komandas sekmes uzlabot neizdevās un pēc savas otrās šaušanas viņš tika apsteigts par apli, tāpēc Rastorgujevs uz starta nemaz neizgāja.

Noslēgumā par apli tika apdzītas trīs komandas - Japāna, Dienvidkoreja un Latvija.

Pagājušajās nedēļā Latvijas komandai šosezon pirmās stafetes sacensības noslēdzās ar fiasko, jo jau otrajā etapā vienība tika apdzīta par apli.

Stafetes kopvērtējumā pēc divām sacensībām līdere ar 150 punktiem ir Norvēģija, kam ar 140 punktiem seko Krievija, bet vēl divi punkti mazāk ir Zviedrijai. Savukārt Latvija ar nopelnītajiem 28 punktiem ir pēdējā 27 valstu konkurencē, priekšpēdējā pozīcijā esošajai Ķīnai zaudējot deviņus punktus.

Sestdien stafetē sacentīsies dāmas, bet svētdien būs mači ar kopējo startu, Latviju pārstāvot Rastorgujevam.

Jau ziņots, ka ceturtdien sprintā Rastorgujevs izcīnīja 13.vietu, bet Baiba Bendika ieņēma 40.pozīciju. Savukārt Patrijuks bija 70.vietā, bet Lūsa bija priekšpēdējā pozīcijā starp 111 dalībniekiem.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!