Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas biatlonists Aleksandrs Patrijuks ceturtdien Estešundā ieņēma 70.vietu Pasaules kausa otrā posma desmit kilometru sprintā, Roberts Slotiņš bija 102., bet Edgars Mise ieņēma 105.pozīciju.

Tāpat kā sezonas pirmajā sprintā, arī otrajā uzvaru svinēja zviedrs Sebastians Sāmuelsons, viņam un vēl uz goda pjedestāla kāpušajiem francūžiem Emiljēnam Žakelēnam un Kentēnam Fijonam-Majē veicot pa vienam soda aplim.

Sāmuelsons finišēja 22 minūtēs un 58,7 sekundēs, bet abi tuvākie sekotāji zaudēja 18,0 un 21,5 sekundes. Krievam Eduardam Latipovam ar nekļūdīgu šaušanu nebija gana, lai iekļūtu pirmajā trijniekā, no kura viņš atpalika 4,6 sekundes. Iepriekšējo trīs sezonu Lielā kristāla globusa ieguvējs, norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē šaušanā kļūdījās vienu reizi un ieņēma devīto vietu tieši aiz sava brāļa Tarjei.

Patrijuks neaizvēra vienu mērķi, kas viņam maksāja vietu iedzīšanā, latvietim uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 30,9 sekundes. Pēc otrās ugunslīnijas viņš no pirmā sešdesmitnieka atpalika nepilnas 3,5 sekundes un bija 63., bet finišā līdz iedzīšanai pietrūka nepilnas 17 sekundes. Kā pēdējais iedzīšanā iekļuva divkārtējais pasaules čempions Jakovs Faks no Slovēnijas.

Slotiņš ugunslīnijā kļūdījās trīs reizes un atpalika vairāk nekā trīsarpus minūtes, bet Mise neaizvēra tikai vienu mērķi, taču trasē bija vēl lēnāks. Finišēja 114 no 115 startējušajiem biatlonistiem.

Svētdien pirmā etapa sprintā Slotiņš ieņēma 72.vietu, Patrijuks bija 97.vietā, bet Mise ierindojās 108.pozīcijā.

Nedēļas nogalē būs sacensības iedzīšanā, kā arī stafetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!