Foto: LETA

Latvijas biatlonists Aleksandrs Patrijuks ceturtdien Rūpoldingā Pasaules kausa sestā posma desmit kilometru sprinta sacensībās ieņēma 65. vietu, bet Edgars Mise ierindojās 98. vietā. Savukārt Lietuvas sportists Vītauts Stroļa finišēja ceturtais, kļūstot par visaugstāk finišējušo kaimiņvalsts sportistu kopš neatkarības atgūšanas, ziņo portāls "Delfi.LT".

Pirmo vietu izcīnīja Francijas biatlonists Kentēns Fijons-Majē, kurš nevienu reizi nekļūdījās šaušanā, un finišēja 23 minūtēs un 23,7 sekundēs.

Otrais bija vācietis Benedikts Dolls, kurš, arī šaujot nekļūdīgi, uzvarētājam piekāpās 7,2 sekundes, bet trešo vietu ieņēma Baltkrievijas sportists Antons Smoļskis, zaudējot 32,1 sekundi un pieļaujot vienu kļūdu otrajā šaušanā.

Lietuvietis Stroļa, kurš šāva nekļūdīgi, tikai par 1,6 sekundēm atpalika no goda pjedestāla, sasniegdams labāko rezultātu savā biatlonista karjerā Pasaules kausa posmos. Viņš kļuva par pirmo lietuvieti kopš neatkarības atgūšanas, kurš Pasaules kausa posmā iekļuvis labāko sešiniekā. Rekords līdz šim piederēja Diānai Rasimovičūtei, kura bija ieņēmusi astoto pozīciju, raksta "Delfi.LT".

Stroļa par 8,3 sekundēm apsteidza somu Tero Sepeli, kurš arī šāva nekļūdīgi un atkārtoja savu labāko rezultātu Pasaules kausa posmos, un par 9,7 sekundēm - vācieti Eriku Leseru, kurš vienreiz kļūdījās stāvus šaušanā.

Patrijuks divas reizes kļūdījās pirmajā šaušanā, kā rezultātā no Fijona-Majē atpalika minūti un 59,4 sekundes. Viņam līdz 60. vietai pietrūka 9,7 sekundes.

Šis bija Patrijuka otrais labākais sasniegums sprinta sacensībās Pasaules kausa izcīņā. Vēl pirms nedēļas Vācijā biatlonists uzrādīja savas karjeras labāko rezultātu Pasaules kausa sprinta sacensībās, ieņemot 62. vietu. Toreiz viņam līdz Top 60 jeb vietai iedzīšanā pietrūka 1,6 sekundes.

Savukārt Mise pieļāva tikai vienu kļūdu otrajā šaušanā, taču uzvarētājam piekāpās divas minūtes un 56,6 sekundes.

Rūdis Balodis, kurš vakar startēja IBU Kausa sacensībās Slovākijā, arī bija pieteikts startam Pasaules kausā, taču nestartēja.

Jau ziņots, ka trešdien neviena no Latvijas biatlonistēm nekvalificējās iedzīšanas sacensībām, Baibai Bendikai ieņemot 50. vietu, bet Sanitai un Sandrai Buliņām attiecīgi 69. un 104. pozīciju.

Piektdien un sestdien būs stafetes, bet svētdien norisināsies iedzīšana.

Nākamais posms norisināsies Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!