Foto: AFP/Scanpix

Krievijā no populārām reģionālām sacensībām biatlonā pēkšņi "pazuduši" vairāki sportisti, jo neplānotā vizītē ieradušies dopinga apkarotāji, vēsta Krievijas masu mediji.

Pār Krievijas sportu jau vairākus gadus ir "dopinga ēna" dažādos līmeņos, un katrs gadījums tikai stiprina aizdomas par neatļautām programmām sporta sistēmā Krievijā. Jaunākais gadījums saistīts ar Krievijas valsts mēroga biatlona sacensībām "Iževskas šautene", kur dalību neilgi pirms starta atsaukušas Hantimansijskas autonomā apgabala juniora vecuma biatlonistes.

"RUSADA (Krievijas Antidopinga aģentūra) veica testus "Iževskas šautene" sacensībās. Tur konstatēts fakts par vairāku sportistu atsaukšanu no dalības, un lieta nodota izmeklētājiem. Jau tiek veiktas visas nepieciešamās procedūras. Mērķtiecīga testēšana ir viena no procedūrām, bet visas notikušās detaļas nevaram atklāt," apstiprinājusi RUSADA pārstāve Marija Markova.

Nepilna mēneša laikā šis ir jau otrais antidopinga noteikumupārkāpums saistībā ar Krievijas biatlonu. Decembra beigās par antidopinga noteikumu neievērošanu uz četriem gadiem diskvalificēja krievu biatlonisti Viktoriju Konovalovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!