Foto: AFP/Scanpix
Pieļauta kļūda pēdējā šaušanā otrdien Latvijas biatlonistam Edgaram Piksonam liedza iekļūt pasaules čempionātā 20 kilometru distances labāko 60 sportistu vidū.

Šī četrās šaušanās Piksonam bija vienīgā kļūda, tomēr noslēgumā viņš nespēja tikt augstāk par 65.vietu.

Piksons startēja tikai ar 87.numuru. Vācijā joprojām saglabājas ļoti silts laiks, tāpēc vēlāk braucošajiem sportistiem sniegs bija zemā kvalitātē. Par pasaules čempionu kļuva Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks, kurš arī kļūdījās vienreiz, bet Piksons viņam finišā zaudēja piecas minūtes un 40,1 sekundi.

Pēc trešās šaušanas Piksons atradās samērā augstajā 38.pozīcijā. Vēl pēc pēdējās šaušanas viņš samērā stabili atradās 57.pozīcijā, tomēr distances izskaņā latvieša solis bija lēns.

Citi Latvijas sportisti startēja vēl neveiksmīgāk - Andrejs Rastorgujevs šaušanās kļūdījās piecas reizes, tomēr viņa rezultāts bija tikai par 29,2 sekundēm sliktāks, kas deva 68.vietu.

Vēl Rolands Pužulis kļūdījās divas reizes, no uzvarētāja atpalika par sešām minūtēm un 48,8 sekundēm, kas deva 77.pozīciju, savukārt Artūrs Koļesņikovs ar trijām kļūdām četrās šaušanās no Faka atpalika par deviņām minūtēm un 2,4 sekundēm, ierindojoties 97.pozīcijā.

Faks finišā par septiņām sekundēm apsteidza Simonu Furkadu, bet trešo vietu pārsteidzoši izcīnīja čehs Jaroslavs Sokups, uzvarētājam zaudējot 12,3 sekundes. Savukārt tikai 0,8 sekundes līdz goda pjedestālam pietrūka vācietim Andrēasam Birnbaheram.

Visi pirmajā četriniekā finišējušie sportisti pieļāva pa vienai kļūdai šaušanās.

Zīmīgi, ka tagad godalgas pasaules čempionātā izcīnījuši abi brāļi Furkadi. Kā ziņots, Martēns šogad pasaules čempionātā triumfēja gan sprinta, gan iedzīšanas sacensībās. 20 kilometru distancē Martēns Furkads pieļāva piecas kļūdas un ierindojās 25.pozīcijā.

Pasaules čempionātā tiek skaitīti punkti arī Pasaules kausa kopvērtējumā. Tajā līderpozīciju ar 910 punktiem saglabāja Martēns Furkads, otrais ar 881 punktu ir Ēmils Hegle Svensens no Norvēģijas, kurš šoreiz finišēja astotajā pozīcijā, bet trešajā pozīcijā ar 704 punktiem atrodas Birnbahers.

Tikmēr Rastorgujevs ar 22 punktiem atkritis uz 81.vietu.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas sestdienā notikušajās desmit kilometru sprinta sacensībās labāko rezultātu no Latvijas sportistiem spēja sasniegt Pužulis, kurš ieņēma 78.vietu. Piksons, kurš pagājušā gada pasaules čempionātā sprintā izcīnīja augsto astoto vietu, šogad ierindojās 81.pozīcijā, Rastorgujevs finišēja 83.vietā, bet Koļesņikovs ieņēma 89.pozīciju.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 11.martam.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi. Pēdējais pēc pasaules čempionāta tiks aizvadīts Krievijas pilsētā Hantimansijskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!