Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Eiropas čempionāta supersprinta sacensībās izcīnīja devīto vietu vīriešu konkurencē, bet sieviešu konkurencē Baiba Bendika ierindojās 13. pozīcijā.

Rastogujevs pirmajā šaušanā izmantoja vienu rezerves patronu un trasē atgriezās 12. vietā, bet otrajā šaušanā viņš piecus mērķus aizvēra ar pieciem šāvieniem. Viņš sacensības turpināja desmitajā vietā, taču trešajā šaušanā viņš nopelnīja soda apli un noslīdēja uz 12. pozīciju. Pēdējā šaušanā Rastorgujevs atkal šāva lieliski, pakāpās pāris pozīcijas uz augšu un sacensības noslēdza devītajā vietā.

Baltkrievs Sergejs Bočarņikovs kļuva par Eiropas čempionu, bet tikai uzreiz aiz viņa ierindojās čehs Adams Vāclavīks un ukrainis Dmitro Pidručnijs. Uzvarētāja rezultāts bija 14:12,8 minūtes, bet otrā un trešā vieta zaudēja tikai 0,4 un 0,5 sekundes. Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja 30,1 sekundi.

Sieviešu sacensībās Bendika trīsreiz kļūdījās šaušanā, taču iztika bez soda apļiem, finišējot 13.vietā minūti un 6,7 sekundes aiz uzvarētājas Krievijas biatlonistes Jevgeņijas Pavlovas, kura šāva precīzi un distancē pavadīja 16 minūtes un 31,8 sekundes.

Arī pārējās divas medaļas ieguva biatlonistes, kuras šaušanā nekļūdījās. Otrā finišēja ukrainiete Oļena Pidhrušna, kura no uzvarētājas atpalika par 2,8 sekundēm, bet trešā - francūziete Šlo Ševaljē, no Pavlovas atpaliekot par 5,5 sekundēm.

Finālā biatlonistiem bija jāveic četras šaušanas piecus kilometrus garā distancē. Pirms tam risinājās kvalifikācija, kurā sportisti veica divas šaušanas trīs kilometru distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!