Foto: Publicitātes foto

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Itālijas pilsētā Antholcā notiekošajā 10 kilometru sprinta sacensībās piektdien izcīnīja 14. vietu.

Pirmo šaušanu Rastorgujevs veica bez kļūdām, un viņš distancē atgriezās ar astoto ātrāko rezultātu, bet otrajā šaušanā pieļautās divas kļūdas viņu atmeta uz 17. pozīciju. Pēdējo trases posmu latvietis veica ātri un atguva sev trīs vietas, sacensības noslēdzot 14. vietā. Uzvarētājam Johanesam Tinjesam Bē no Norvēģijas Rastorgujevs zaudēja minūti un 48,2 sekundes.

Vēl viens Latvijas sportists Oskars Muižnieks ar trim kļūdām šaušanās kļūdām ierindojās 73. pozīcijā. Divreiz viņš neprecīzi šāva guļus, bet stāvus netrāpīja vienā mērķī. Noslēgumā viņš bija par 3:13,6 minūtēm lēnāks nekā uzvarētājs.

Savukārt pieredzējušais Ilmārs Bricis sacensības noslēdza 101. pozīcijā. Viņš šaušanās pieļāva četras kļūdas, un visas četras reizes neprecīzs bija stāvus šaušanā. Uzvarētajam viņš zaudēja 4:22,6 minūtes. Sacensībās piedalījās 109 sportisti.

Norvēģis Bē par uzvarētāju kļuva, neraugoties uz vienu kļūdu šaušanās, un 10 kilometru distanci viņš veica 23:19,3 minūtes. 12,8 sekundes no Bē atpalika perfekti šāvušais francūzis Martēns Furkāds, bet vācietis Arnds Peifers bija trešais, arī šaujot bez kļūdām un līderim zaudējot 42,2 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!