Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Pokļukā ierindojās 32.vietā Pasaules kausa pirmā posma 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Par šo sacensību uzvarētāju vien pēc fotofiniša kļuva Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kurš finišēja pēc 30 minūtēm un 20,4 sekundēm. Tiesa, viņš šaušanā pieļāva trīs kļūdas, bet tikai finišā vien par mata tiesu apsteidza bez kļūdām šāvušo francūzi Kentēnu Fijonu Majē.

Vēl pirms ceturtās šaušanas Bē bija pārliecinošs līderis, tuvākos sekotājus apsteidzot par vairāk nekā 40 sekundēm, tomēr divas neprecizitātes noslēdzošajā ugunslīnijā nodrošināja dramatisku cīņu iedzīšanas noslēgumā.

Trešais svētdien bija krievs Aleksandrs Loginovs, kurš nesašāva vienu mērķi un no uzvarētāja atpalika par 1,9 sekundēm.

Savukārt Rastorgujevs sākotnēji vēl bija pirmajā divdesmitniekā, bet kļūda pirmajā šaušanā lika no tā izkrist. Pēc otrās šaušanas, kur viņš pieļāva vēl divas kļūdas, Latvijas vadošais biatlonists zaudēja vietu arī labāko trīsdesmitniekā.

Noslēgumā Rastorgujevs ar četrām kļūdām šaušanā palika 32.vietā, uzvarētājam piekāpjoties par divām minūtēm un 36,6 sekundēm.

Neveiksmīgu iedzīšanu aizvadīja titulētais francūzis Martēns Furkads, kurš pēc ceturtās šaušanas, atrodoties vien 29.vietā, izstājās.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim individuālām sacensībām līderis ar 156 punktiem ir Bē. Viņam ar 123 punktiem seko austrietis Simons Eders, kurš svētdien bija ceturtais. Savukārt Furkads ar 77 punktiem ir tikai 11.vietā, kamēr Rastorgujevs iekrājis 34 punktus un atrodas 32.pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Rastorgujevs piektdien desmit kilometru sprintā sašāva visus mērķus un izcīnīja 16.vietu. Viņš iedzīšanu sāka minūti aiz sprintā uzvarējušā Bē.

Savukārt abi pārējie Latvijas biatlonisti sprintā uzrādīja pieticīgākus rezultātus - Aleksandrs Patrijuks nesašāva trīs mērķus un ieņēma 102.vietu, kamēr Daumants Lūsa ar diviem neprecīziem šāvieniem ierindojās 107.pozīcijā, nekvalificējoties iedzīšanas sacensībām.

Vēlāk plkst.15.45 pēc Latvijas laika desmit kilometru iedzīšanu uzsāks arī dāmas, kur Latviju pārstāvēs Baiba Bendika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!