Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Idrē Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausā individuālajā distancē tika pie nepieciešamajiem punktiem, lai kvalificētos Pasaules kausa sacensībām.

Rastorgujevs 20 kilometru individuālajā distancē ieņēma 20. vietu, par ko saņēma 77,59 IBU kvalifikācijas punktus. Lai varētu piedalīties Pasaules kausa posmā, vispirms IBU kausā, kas ir pēc ranga otrās sacensības, vajag izcīnīt ne vairāk kā 125 IBU kvalifikācijas punktus.

Latvijas biatlonists pirmajā šaušanā aizvēra visus mērķus, otrajā un ceturtajā kļūdījās pa vienai reizei, bet trešajā šaušanā viņš tika pie trīs soda apļiem. Rastorgujevs finišu sasniedza pēc 54 minūtēm un 18,8 sekundēm, piekāpjoties uzvarētājam norvēģim Endrem Stromsheimam gandrīz četras minūtes.

Vēl individuālajā distancē startēja Gints Lūsis, kurš, atpaliekot no uzvarētāja vairāk nekā 14 minūtes, ierindojās 94. pozīcijā no 104 startējušajiem biatlonistiem. Viņš pirmajā un otrajā ugunslīnijā kļūdījās attiecīgi vienu un divas reizes, bet pēdējās divās pieļāva pa trijām kļūdām.

Svētdien vēl paredzētas desmit kilometru sprinta sacensības.

Otrais Pasaules kausa posms norisināsies jau nākamajā nedēļā Austrijas trasē Hohfilcenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!