Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Dušņikizdrojā, Polijā uzvarēja Eiropas čempionāta 20 kilometru individuālajās sacensībās.

Rastorgujevs 20 kilometru distanci veica 52 minūtēs un 4,7 sekundēs, četrās šaušanās pieļaujot vienu kļūdu. Vienīgo neprecīzo šāvienu viņš izdarīja pirmajā šautuvē, bet sacensību turpinājumā trāpīja visos mērķos.

Līdz ar to Rastorgujevs izcīnīja savu trešo Eiropas čempionāta zelta medaļu, bet sesto medaļu kopumā. Ierasti Eiropas čempionātos nepiedalās vadošie biatlonisti.

Otrajā vietā ierindojās norvēģis Erlends Bjotegārds, kurš ar divām kļūdām Rastorgujevam piekāpās minūti un 27,5 sekundes. Savukārt trešajā vietā ierindojās cits norvēģis Stremsheims. Viņam arī divas kļūdas (+1,41,4).

Rastorgujevs trešdien bija arī ātrākais trasē slēpošanas ziņā, tuvāko sekotāju vācieti Johannesu Kīnu apsteidzot par 19,8 sekundēm.

Aleksandrs Patrijuks, kurš pieļāva četras kļūdas, finišēja 43. pozīcijā, no Rastorgujeva atpaliekot pa piecām minūtēm un 48 sekundēm. Edgars Mise ar divām kļūdām ierindojās 61. pozīcijā (+6,35,1), Roberts Slotiņš, piecreiz šaujot garām mērķim, ieņēma 80. vietu (+7,50,4), Rūdis Balodis atzīmējās ar trīm kļūmēm un 86. vietu (+8,21,9), bet Kirils Matjuhins ierindojās 90. vietā (četras kļūdas, +8,38,3).

Piektdien gan dāmas, gan kungi sacentīsies sprinta sacensībās.

Jau ziņots, ka no četrām Latvijas biatlonistēm labākā trešdien 15 kilometru individuālajā distancē bija Baiba Bendika. Viņa neaizvēra sešus mērķus un ieņēma 41. vietu. Sanita Buliņa ar četrām soda minūtēm bija 60., bet Sandra Buliņa un Annija Keita Sabule ar attiecīgi sešām un piecām kļūdām bija 100. un 103. pozīcijā starp 118 finišējušajām biatlonistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!