Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Biatlona Eiropas čempionāta supersprinta kvalifikāciju Minskā 26. februārī veiksmīgi uzsāka Latvijas sportisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika, kuri ar attiecīgi ceturto un sesto labāko rezultātu nodrošināja sev vietu sacensību finālā. Vīru fināls sāksies pulksten 16.30, dāmu – 17.00. Finālam kvalificējas 30 labākie sportisti.

Ar 30. numuru startējošais Rastorgujevs supersprinta distanci noslēdza 16,6 sekundes aiz pirmās vietas ieguvēja baltkrieva Antona Smoļska, kurš trīs kilometrus garo Raubiču trasi pabeidza septiņu minūšu un 53,4 sekunžu laikā. Latviešu biatlonists bija nekļūdīgs abās šaušanās, tādējādi izvairoties no 75 metrus garā soda apļa. Finālā biatlonistiem būs jāveic četras šaušanas piecus kilometrus garā distancē.

Tikmēr sacensības ir noslēgušās Edgaram Misem, kurš pieļāva vienu kļūdu pirmajā šaušanā, bet bija nekļūdīgs otrajā. Mise no līdera atpalika vairāk nekā pusotru minūti, kas viņu ierindoja 73. pozīcijā 123 dalībnieku konkurencē.

Piecas pozīcijas zemāk kvalifikāciju noslēdza Aleksandrs Patrijuks, kurš ar divām kļūdām pirmajā šaušanā bija divas sekundes lēnāks par Misi.
91. vietā ierindojās Roberts Slotiņš, no līdera atpaliekot vairāk nekā divas minūtes. Slotiņam par labāku rezultātu traucēja pacīnīties neprecizitāte abās šaušanās (1+3).

Dāmu konkurencē iespaidīgu ātrumu uzrādīja Baiba Bendika, kas, ar pieļautu vienu kļūdu šaušanā, ieņēma sesto pozīciju 105 dalībnieču konkurencē. Bendika bija vienīgā biatloniste, kura ar pieļautu kļūdu iekļuva kvalifikācijas labāko desmitniekā. Ātrāko laiku deviņas minūtes un 42 sekundes uzstādīja mājiniece Dzinara Alimbekava, no viņas Bendika atpalika par 15,7 sekundēm.

Pretēji Bendikai – nekļūdīga šaušanā, taču ar nepietiekamu ātrumu – bija Ieva Pūce, kura no līderes atpalika par minūti un 39 sekundēm, kas viņu ierindoja 75. vietā.

Vairāk nekā 14 sekundes vēlāk finišēja Jūlija Matvijenko, kura pieļāva vienu kļūdu otrajā šaušanā un Eiropas čempionātu noslēdza 80. vietā.

Neveiksmīgi distanci aizvadīja Annija Keita Sabule, kura nespēja sašaut trīs mērķus un finišēja ar 96. labāko rezultātu.

Eiropas čempionātam bija jānorisinās Igaunijā Otepē, taču, nespējot nodrošināt sacensībām atbilstošus apstākļus, sacensības pārcēla uz Baltkrieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!