Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien ieņēma 40.vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma 10 kilometru sprinta sacensībās, tā nopelnot savu pirmo punktu Pasaules kausa (PK) kopvērtējumā.

Rastorgujevs divās šaušanās pieļāva trīs kļūdas un finišā uzvarētājam Tarjeijam Bē no Norvēģijas, kas kļūdījās vienu reizi, zaudēja divas minūtes un 46 sekundes.

Otro vietu sacensībās izcīnīja vācietis Ārnds Peifers, kurš pieļāva vienu kļūdu un Bē zaudēja 16,7 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Čehijas sportists Mihals Šlesingrs, kurš šāva nekļūdīgi un finišā no uzvarētāja atpalika 20,7 sekundes.

Tikmēr no pārējiem Latvijas biatlonistiem Edgars Piksons pieļāva divas kļūdas un ieņēma 58.vietu, Bē zaudējot trīs minūtes un 17,4 sekundes, bet Toms Praulītis ar trijām kļūdām ierindojās pēdējā, 97.pozīcijā. Viņš uzvarētājam zaudēja sešas minūtes un 39 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmās trīs vietas saglabāja Norvēģijas biatlonisti Bē, Ēmils Hegle Svensens un slavenais Ūle Einārs Bjērndālens, kuriem ir attiecīgi 389, 340 un 284 punkti.

Svensens piektdienas sprinta sacensībās ieņēma astoto vietu, bet Bjērndālens finišēja 22.vietā.

Tikmēr pieredzējušais Latvijas sportists Ilmārs Bricis ar 49 punktiem pašlaik kopvērtējumā ieņem 49.vietu, bet Rastorgujevs ar vienu punktu atrodas 85.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!