Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs savās sezonas pirmajās lielākajās sacensībās ceturtdien Norvēģijā 10 kilometru sprintā pieļāva piecas kļūdas un ieņēma 24. vietu.

Šajā nedēļā Norvēģijā, netālu no Lillehameres, notiek pēc ranga otrā līmeņa sacensību IBU kausa izcīņas pirmais posms.

Rastorgujevs savā pirmajā nopietnākajā startā pieļāva piecas kļūdas šaušanā, neaizverot divus mērķus šaušanā guļus un trīs – šaušanā stāvus. Otrs labākais no Latvijas biatlonistiem bija Aleksandrs Patrijuks, kurš ar trīs kļūdām šaušanā (1+2) ieņēma 53. vietu, Oskars Muižnieks pieļāva piecas kļūdas (1+4) un ieņēma 71. vietu, bet 47 gadus vecais Ilmārs Bricis nesašāva sešus mērķus (3+3), ieņemot 92. vietu. Sacensībās kopā startēja 132 sportisti, bet finišēja 128.

Par sacensību uzvarētāju kļuva 22 gadus vecais francūzis Emiljēns Žaklīns, kurš netrāpīja vienā mērķi. Viņš par 5,7 sekundēm apsteidza vācieti Johanesu Kīnu (trīs kļūdas šaušanā) un par 8,1 sekundi krievu Alekseju Šlepovu (divas kļūdas šaušanā). Rastorgujevs, kurš bija sestais ātrākais slēpošanā, uzvarētājam zaudēja minūti un 35,9 sekundes, Patrijuks atpalika par divām minūtēm un 44,7 sekundēm, Muižnieks – par trīs minūtēm un 17,9 sekundēm, bet Bricis – par četrām minūtēm un 1,1 sekundi.

Sieviešu 7,5 kilometru sprintā Baiba Bendika ar četrām kļūdām šaušanā (1+3) ieņēma 37. vietu, bet 18 gadus vecā Ieva Pūce ar četriem soda apļiem (2+2) palika 82. vietā.

Par sacensību uzvarētāju dāmām kļuva precīzi šāvusī krieviete Uļjana Kaiševa, kura par 41,9 sekundēm apsteidza norvēģieti Teklu Brunlī (viena kļūda šaušanā) un par minūti un 18,8 sekundēm - savu tautieti Olgu Jakušovu.

Sestdien, 25. novembrī, IBU kausā paredzētas vel vienas sprinta sacensības, bet svētdien ar jaukto stafešu sacensībām Zviedrijā sāksies Pasaules kausa jaunā sezonā. Pasaules kausa pirmajā posmā individuālās sacensības risināsies nākamajā nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!