Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Rūpoldingā ierindojās 13. vietā pārceltajās Pasaules kausa izcīņas sprinta sacensībās, kas ir viņa labākais rezultāts šosezon.

Rastorgujevs pieļāva vienu kļūdu pirmajā šautuvē guļus, otrajā aizvēra visus mērķus un 10 km sprinta distanci veica 23 minūtēs un 47,6 sekundēs, no uzvarētāja, Johanesa Tingesa Bē atpaliekot 51,9 sekundes.

Norvēģu brāļi Bē šajās sacensībās izcīnīja dubultuzvaru, turklāt Johaness Tingness uzvarēja, neskatoties uz vienu nesašautu mērķi. Tarjejs Bē šautuvēs bija precīzs, taču finišā zaudēja brālim 7,9 sekundes.

Trešajā vietā ierindojās vācietis Benedikts Dolls, kurš pat ar vienu kļūdu šautuvē par 5,4 sekundēm finišā apsteidza titulēto francūzi Martenu Furkādu.

Līdz šim sprinta sacensībās 2018./2019. gada sezonā Rastorgujevam labākais rezultāts bija 16. vieta pirmajā posmā Pokļukā. Hohfilcenes posmā Latvijas biatlonistam 36., bet Oberhofā — 23. vieta.

No pārējiem diviem Latvijas sportistiem ātrākais 10 km sprintā bija Aleksandrs Patrijuks, kuram viena kļūda šautuvē. Viņš Bē zaudēja divas minūtes un 5,2 sekundes un ierindojās 70. vietā. Daumantam Lūsam divi nesašauti mērķi, abi pirmajā šautuvē, un priekšpēdējā, 110. vieta.

Kā ziņojām, sacensības sprintā vīriešiem tika pārceltas no trešdienas uz ceturtdienu, jo pēc spēcīgās snigšanas šajā Vācijas daļā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!