Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevs pēc divreiz atcelta Eiropas čempionāta desmit kilometru sprinta nolēmis pamest sacensību norises vietu, lai sāktu gatavošanos Pasaules kausa posmam Norvēģijā, laikrakstam "Diena" pastāstīja Latvijas izlases treneris Intars Berkulis.

Jau vēstīts, ka sestdien miglas un apgrūtinātas redzamības dēļ atcēla sprinta sacensības, kur Rastorgujevs paspēja finišēt sestajā vietā. Savukārt svētdien Rastorgujevs finišā ierindojās otrajā vietā starp sešiem finišējušajiem, bet uzreiz pēc viņa sacensības vēlreiz tika pārtrauktas.

"Rīt brauksim prom uz Pasaules kausa posmu Norvēģijā. Ilgāk vairs negrasāmies te nīkt," sašutumu intervijā "Dienai" pauda Berkulis, kurš piebilda, ka neapmierināti ir gandrīz visi uz Eiropas čempionātu atbraukušie sportisti. "Te ir ļoti smaga trase, sniegs slapjš... Daudz ko par šejienes infrastruktūru saka fakts, ka uz trasi jābrauc augšā ar krēslu pacēlāju – augstums 1600 metru virs jūras līmeņa. Domāju, ka tāda ranga sacensības šeit vēl kādu laiku nenotiks."

Šajā Eiropas čempionātā, kas notiek Bulgārijā, Rastorgujevs bija vienīgais Latvijas sportists, un kā skaidroja treneris, tad šāds lēmums pieņemts finanšu un trases sarežģītības dēļ.

Atgādinām, ka ceturtdien Rastorgujevs individuālajā 20 kilometru distancē ierindojās ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!