Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa posmā Somijas pilsētā Kontiolahti 10 kilometru sprinta sacensībās izcīnīja septīto vietu, paliekot viena šāviena attālumā no godalgas.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā kļūdas nepieļāva, un tas viņam ļāva būt pagaidu līderpozīcijā, taču izšķirošā bija otrā šaušana. Latvietis netrāpīja pēdējā mērķī un nopelnīja soda apli. Lai arī vēl saglabājās cerības uz goda pjedestālu, tomēr pēdējo trases posmu viņš neveica tik ātri. Finišā latvietis ieslēpoja septītajā vietā, uzvarētājam Martēnam Furkādam zaudējot 25,1 sekundi.

10 kilometru distanci Rastorgujevs veica 22 minūtēs un 42,1 sekundē.

Rastorgujevs savā karjerā nav kāpis uz pjedestāla Pasaules kausa posmos. Līdz šim viņa labākais rezultāts bijis četras reizes izcīnīta ceturtā vieta – divas reizes sprintā, bet pa reizei 20 km distancē un 12,5 km iedzīšanā. Divas reizes viņš ierindojies piektajā vietā.

Par sacensību uzvarētāju kļuva francūzis Martēns Furkads, kurš ar vienu kļūdu finišu sasniedza 22 minūtēs un 17 sekundēs. Tā Furkadam bija 13. uzvara šajā sezonā, un viņš jau garantējis sev Kristāla globusu. Otro vietu izcīnīja Ondržejs Moravecs no Čehijas, uzvarētājam piekāpjoties 0,6 sekundes, bet bronzas godalga pienācās norvēģim Emīlam Heglem Svendsenam, kurš atpalika 9,4 sekundes.

Tikmēr cits Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis ar trīs kļūdām šaušanās palika 98. vietā (+3:43,6), bet Daumants Lūsa ar piecām kļūdām ierindojās priekšpēdējā, 100. vietā (+4:46,6)

Sestdien Pasaules kausa posmā risināsies iedzīšanas sacensībās, kurās Rastorgujevam būs iespēja beidzot tikt uz pjedestāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!