Foto: Publicitātes foto

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Polijas pilsētā Pokļukā notiekošajās Pasaules kausa posma 10 kilometru sprinta sacensībās izcīnīja 20. pozīciju.

Rastorgujevs šajās sacensībās šaušanā bija precīzs visos desmit mērķos, un viņš finišu sasniedza 25 minūtēs un 48 sekundēs. Šajā sezonā iekļūšana labāko divdesmitniekā Rastorgujevam Pasaules kausā ir otrais labākais rezultāts, un posmā Hohfilcenē alūksnietis ierindojās piektajā pozīcijā.

Iedzīšanā iekļuva arī vēl viens latvietis – Aleksandrs Patrijuks, kurš katrā šaušanā pieļāva pa vienai kļūdai. Viņš distanci veica 27 minūtēs un 19,3 sekundēs, izcīnot 60. pozīciju. Savukārt trešais latvietis Renārs Birkentāls savās pirmajās Pasaules kausa sacensībās šajā sezonā ierindojās 72. vietā, arī abās šaušanās pieļaujot pa vienai kļūdai. Viņa rezultāts bija 27 minūtes un 42,3 sekundes.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Juhanness Tīngness Bē no Norvēģijas, un viņam viena kļūda šaušanā netraucēja finišēt 23 minūtēs un 11,9 sekundēs. Tas bija par 46,1 sekundi ātrāks rezultāts nekā viņa brālim un otrajā vietā finišējušajam Tarjei Bē. Trešo vietu izcīnīja vēl viens norvēģis Sturla Holms Legreids (+54,0).

Rastorgujevs uzvarētājam piekāpās 1:49,1 minūti, Patrijuks – 3:20,3 minūtes, bet Birkentāls – 3:43,4 minūtes.

Ceturtais bija vācietis Benedikts Dolls, piektajā vietā ierindojās Mihals Krčmāržs no Čehijas, bet sestais bija itālis Tommazo Džakomels. Sacensībās startēja 92 biatlonisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!