Foto: LETA

Latvijas vadošie biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika piektdien Norvēģijā nekvalificējās prestižu vasaras biatlona sacensību finālam.

Vasaras rollerslēpošanas un vasaras biatlona sacensībās "Blink Festivalen", kurā startē ļoti daudz augstākā līmeņa sportistu, biatlonisti piektdien vispirms sacentās sprinta kvalifikācijā, noskaidrojot masu starta fināla dalībniekus.

Rastorgujevs kvalifikācijā neaizvēra piecus mērķus, uzvarētājam Simonam Destjē zaudējot 44,0 sekundes, kas viņam deva 34.vietu 60 finišējušo biatlonistu konkurencē. Tikmēr Bendika nesašāva vienu mērķi, uzvarētājai Lizai Vitoci zaudēdama 51,1 sekundi, kas deva 25.pozīciju starp 48 sportistēm.

Finālsacensībās vieta bija atvēlēta 12 sportistiem. Vīru konkurencē uzvaru svinēja norvēģis Juhanness Tingnēss Bē, kurš aiz sevis atstāja francūžus Martēnu Furkadu un Emiljānu Žakelīnu. Savukārt dāmām uzvaras laurus plūca zviedriete Anna Ēberja, bet vēl uz goda pjedestāla kāpa viņas tautiete Mona Brūšona un norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna.

Tāpat piektdien notika biatlona šaušanas dueļi, kur Rastorgujevs un Bendika apstājās pirmajā kārtā. Šajos mačos uzvarēja norvēģis Tarjejs Bē un itāliete Doroteja Vīrere.

Tikmēr Latvijas jaunā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka rollērslēpošanas sprinta kvalifikācijas sacensībās junioriem ieņēma ceturto vietu, bet prologā viņa bija 13.pozīcijā. Pusfināli un fināls norisināsies sestdien.

Jau ziņots, ka ceturtdien Rastorgujevs un Bendika izcīnīja 22. un 17.vietu rollerslēpošanas sacensībās, kamēr Eiduka junioru konkurencē bija piektā. Šajās sacensībās dalībniekiem bija jāveic smaga 7,5 kilometrus gara distance, kas veda tikai augšup pa vidēji 8,5% stāvu serpentīnu bez nobraucieniem.

Sestdien biatlonistiem būs mači supersprintā.

Abi Latvijas biatlonisti šajā festivālā piedalījās arī pērn, rollerslēpošanā Rastorgujevam un Bendikai izcīnot 19.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!