Foto: LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja 20. vietu pasaules čempionātā vasaras biatlonā septiņu ar pusi kilometru sprintā, bet Baiba Bendika sešu kilometru sprintā ieņēma 21. vietu.

Ar pēdējo 55. numuru startējušais Rastorgujevs sprinta sacensības sāka ar perfektu šaušanu pirmajā ugunslīnijā guļus, tobrīd izvirzoties sacensību vadībā. Tomēr trīs kļūdas šautuvē stāvus viņu atmeta uz 20. pozīciju finišā.

Dienvidkorejas biatlonistam Timofejam Lapšinam, kuram tā bija jau otrā uzvara Raubičos, Latvijas biatlonists zaudēja minūti un 5,4 sekundes. Otrajā vietā ierindojās Krievijas sportists Aleksandrs Povarņicins, kurš tāpat kā uzvarētājs reizi kļūdījās šautuvē, bet bija par 4,1 sekundi lēnāks. Trešā vieta tika citam Krievijas biatlonistam Eduardam Latipovam, kurš ar divām kļūdām ugunslīnijā no uzvarētāja atpalika 15,3 sekundes.

Otrs Latvijas pārstāvis Roberts Slotiņš ar septiņām (5+2) kļūdām šautuvē ierindojās 47. vietā, uzvarētājam zaudējot trīs minūtes un 48,7 sekundes.

Sievietēm sešu kilometru sprinta sacensībās 34 sportistu konkurencē Baiba Bendika uz pirmo šaušanu ieradās kā 12. ātrākā biatloniste, taču pēc ugunslīnijā pieļautām divām kļūdām atkrita uz trešo desmitu. Pēc vēl viena misēkļa otrajā šautuvē Latvijas sportiste finišēja 21.vietā, minūti un 19,1 sekundi pēc uzvarētājām, kuras šoreiz bija divas. Krieviete Jekaterina Glazirina, kura šautuvē bija perfekta, uzrādīja tādu pašu laiku - 16 minūtes un 1,4 sekundes - kā slovākiete Lucie Harvatova, kura vienreiz kļūdījās otrajā ugunslīnijā. Abām piešķirta zelta medaļa, bet bronzas godalga tika ukrainietei Darjai Blaško, kura vienreiz šāva garām mērķim pirmajā šautuvē un no uzvarētājām atpalika par 2,4 sekundēm.

Visi trīs Latvijas biatlonisti svētdien piedalīsies iedzīšanas sacensībās.

Jau vēstīts, ka supersprintā Bendika ieņēma desmito, bet Rastorgujevs finālā pēc pirmās šaušanas bija spiests izstāties - viņa rollerslēpei salūza zābaka stiprinājums.

Junioru konkurencē Edgars Mise arī ar trim kļūdām šautuvē izcīnīja 37. vietu, uzvarētājam mājiniekam Dmitrijam Lazouskim zaudējot divas minūtes un 11,7 sekundes. Sacensībās juniorēm dvīņumāsas Sanita un Sandra Buliņas ieņēma attiecīgi 18. un 41. pozīciju, ar attiecīgi divām un četrām kļūdām šautuvē uzvarētājai ķīnietei Ču Juaņmenai zaudējot attiecīgi divas minūtes un 23,3 sekundes un trīs minūtes un 59,2 sekundes. Visi trīs Latvijas juniori nodrošināja vietu iedzīšanas sacensībās svētdien.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!