"Norvik banka" atteikusies būt par Latvijas labākā biatlonista Andreja Rastorgujeva ģenerālsponsoru, taču mazākā mērogā tik un tā turpinās atbalstīt sportistu, noskaidroja aģentūra LETA.

"Norvik banka" par Rastorgujeva ģenerālsponsoru kļuva pirms pagājušās sezonas, pusēm noslēdzot savstarpēju vienošanos uz četriem gadiem ar līguma pamatsummu 170 000 eiro. Taču, kā tagad izrādījies, sadarbība ilga tikai vienu sezonu.

"Bankai mainījās prioritātes. Abpusēji vienojāmies, ka uzņēmums paliks par Rastorgujeva atbalstītāju, taču vairs nebūs ģenerālsponsora statusā. Līdz ar to ir jāraugās pēc jauna galvenā atbalstītāja," aģentūrai LETA atklāja biatlonista treneris Intars Berkulis. "Vienmēr jau var pasūdzēties, taču šobrīd viss ar finansiālo stāvokli ir normāli. Varbūt pēc Jaunā gada būs kādi jaunumi."

"Tā kā šosezon divi no Pasaules kausa posmiem atgriezīsies Ziemeļamerikā, izmaksas ir krietni pieaugušas, taču pesimismam nav pamata," pauda Berkulis.

Kā zināms, pagājušā sezona Rastorgujevs nebija ļoti sekmīga un Pasaules kausa kopvērtējumā viņš guva 27.vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām.

Kā zināms, Rastorgujevam jaunajā sezonā slēpes sacensībām gatavo divi speciālisti no Francijas. Berkulis domā, ka šis ir solis uz priekšu, ja salīdzina ar iepriekšējo sezonu, kad šo darbu veica viens speciālists no Baltkrievijas.

"Pagājušajā sezonā speciālists nebija slikts, taču viņš strādāja viens. Šādam darbam ir nepieciešams tandēms," uzskata Berkulis. "Arī pirmssezonā ieguldītais darbs šaušanā pie Vācijas speciālista Klausa Zīberta ir gājis labumā, un Andrejs tagad šauj labāk."

Rastorgujevs šobrīd atrodas Zviedrijā, kur norisinās Pasaules kausa sezonas pirmais posms. Tiesa, trešdienas 20 kilometru individuālajās sacensībās viņš uz starta neizies veselības apsvērumu dēļ.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas pašā izskaņā Rastorgujevs un Baiba Bendika izcīnīja augsto astoto vietu jaunieviestajās Pasaules kausa izcīņas pāru stafetes sacensībās.

Sezonas sākumā kopā ar Rastorgujevu vīru konkurencē Pasaules kausā startēs Daumants Lūsa, Roberts Slotiņš un Rolands Pužulis.

Pasaules kausa kalendārā, kā jau ierasts, iekļauti deviņi posmi, kas sadalīti trijos trimestros - pirmais ir līdz Jaunajam gadam, otrais seko janvārī, bet trešais tiek aizvadīts sezonas otrajā pusē.

Pasaules meistarsacīkstes marta pirmajā pusē risināsies Oslo apkārtnē esošajā Holmenkollenē.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!