Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa (PK) trešajā posmā desmit kilometru sprinta distancē Austrijā pirmajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas, kā rezultātā viņš ierindojās 36. vietā, bet pirmo uzvaru izcīnīja norvēģis Johanness Dale.

Par sacensību uzvarētāju kļuva norvēģis Johanness Dale, kuram šī bija pirmā uzvara Pasaules kausa posmos. Viņš abās šautuvēs bija nekļūdīgs un desmit kilometrus mēroja 23 minūtēs un 32,5 sekundēs. Viņš par 17,1 sekundi apsteidza francūzi Kantēnu Fijonu Maijē, bet 29 sekundes zaudēja vēl viens Francijas pārstāvis Fabiēns Klods.

Uzreiz aiz goda pjedestāla ierindojās norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, aiz viņa Sebastians Samuelsons no Zviedrijas, bet sestajā pozīcijā finišēja Emiljēns Žaklēns no Francijas.

Rastorgujevs ierindojās 36. vietā. Latvijas vadošais biatlonists jau pirmajā šaušanā guļus pieļāva trīs kļūdas, kā rezultātā viņš veica trīs soda apļus un līderim tobrīd zaudēja jau teju minūti un 27 sekundes. Otrajā šautuvē Rastorgujevs ieradās 74. pozīcijā, kļūdas nepieļāva un pameta to jau 47. vietā, līderim zaudēdams nedaudz vairāk par pusotru minūti.

Līdz devītajam kilometram Rastorgujevs spēja pakāpties uz 37. vietu, bet finišu sasniedza, atrazdamies pozīciju augstāk. Distancē Rastorgujevam bija 15. ātrākais solis.

Šosezon pirmās sacensības aizvadīja Edgars Mise, kurš nevienā no šautuvēm kļūdas nepieļāva un finišēja sev rekordaugstajā 72. pozīcijā. Viņš norvēģim zaudēja divas minūtes un 46,4 sekundes.

Roberts Slotiņš pirmajā ugunslīnijā kļūdījās trīsreiz, bet otrajā neaizvēra vēl divus mērķus un ar trīs minūšu un 50 sekunžu deficītu ierindojās 95. vietā starp 107 biatlonistiem, kuri izgāja uz starta.

Slotiņam distancē bija 71. ātrākais solis, bet Mise šajā rādītāja sasniedza 100. vietu.

Zīmīgi, ka šajā posmā nestartēja viens no Vācijas izlases līderiem Arnds Peifers.

Sestdien norisināsies 4x6 kilometru stafetes sacensības sievietēm un 12,5 kilometru iedzīšana vīriešiem, bet svētdien – desmit kilometru iedzīšana sievietēm un 4x7,5 kilometru stafetes sacensības vīriešiem.

Pasaules kausa sprinta kopvērtējuma vadībā ar 151 punktu ir norvēģis J.T. Bē, kamēr 124 punkti ir Dālem, bet Sāmuelsons ar 117 punktiem ir trešais. Rastorgujevs iekrājis 23 punktus un ieņem 39. pozīciju.

Savukārt visu disciplīnu kopvērtējumā līderis ar 253 punktiem ir J.T. Bē, tālāk ar 215 punktiem seko Sāmuelsons, kamēr pa 177 punktiem nopelnījuši Sturla Holms Legreids no Norvēģijas un francūzis Maijē. Rastorgujevam 52 punkti un 33. pozīcija.

Jau ziņots, ka Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Pasaules kausa (PK) trešā posma Hohfilcenē sprinta sacensībās ar vienu kļūdu šautuvē stāvus ierindojās 20. vietā, Sanita Buliņa ieņēma 64. vietu, bet savu pirmo uzvaru PK sacensībās izcīnīja Baltkrievijas sportiste Dinara Alimbekova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!