Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) ir saņēmusi pirmo kriminālizmeklēšanas ziņojumu lietā par korupcijas un antidopinga pārkāpumiem organizācijā, apstiprinājusi organizācija.

Izmeklēšana pret IBU vadību – toreizējo prezidentu Andersu Besebergu un ģenerālsekretāri Nikolu Rešu – tika ierosināta šā gada pavasarī. Viņi tiek turēti aizdomas par kukuļņemšanu un Krievijas sportistu dopinga pārkāpumu piesegšanu.

No komisijas ziņojuma noprotams, ka izmeklēšanā ir iegūti apstiprinājumi Beseberga un Rešas saistībai ar Krievijas biatlonistu dopinga analīžu slēpšanu, raksta portāls "Inside the Games". Izmeklēšanas ietvaros komisija ir saņēmusi sportistu dopinga analīžu datus no Maskavas antidopinga laboratorijas.

Izmeklēšanā iesaistījušies Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izlūkošanas un izmeklēšanas direktors Ginters Jongers, bijušā Maskavas antidopinga aģentūras vadītāja Grigorija Rodčenkova advokāti, Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) ģenerāldirektore Margarita Pahnotska un bijušais RUSADA darbinieks Vitālijs Stepanovs un divi liecinieki, kur vārdi netiek izpausti.

Kā ziņojām, šīs izmeklēšanas ietvaros pirms Pasaules kausa izcīņas posma pagājušonedēļ Austrijas policija ieradās pie Krievijas biatlona izlases un informēja par apsūdzībām desmit esošiem un bijušajiem izlases sportistiem un speciālistiem, ieskaitot olimpiskos medaļniekus Antonu Šipuļinu, Alekseju Volkovu, Jevgeņiju Garaničevu, Aleksandru Loginovu un Irinu Starihu.

Anderss Besebergs UBU prezidenta amatā atradās kopš organizācijas dibināšanas 1993. gadā. Pēc apsūdzības un izmeklēšanas iesākšanas viņš šā gada 12. aprīlī no amata atkāpās. Šoruden IBU prezidenta vēlēšanās uzvarēja zviedrs Olle Dālins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!