Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sala dēļ Kenmorā, Kanādā, notiekošā Pasaules kausa septītā posma biatlonā sestdien paredzētās sprinta sacensības pārceltas uz svētdienu.

Vīri desmit kilometru distancē dosies pulksten 21.20 pēc Latvijas laika, bet dāmām sacensības sāksies pulksten 23.45.

Oriģināli kā šī posma noslēdzošās sacensības svētdien bija paredzētas distancē ar kopēju startu, tomēr lielā aukstuma dēļ sacīkstes pārcēla dienu agrāk, turklāt masu starta vietā notiks sprints, jo tas sportistiem ir par 10-15 minūtēm īsāks. Tiesa, sestdien Kenmorā prognozē aptuveni -25 grādus pēc Celsija, tāpēc izmantota viena rezerves diena un sacensības pārceltas uz svētdieju.

Jau ziņots, ka ceturtdien īsajā individuālajā distancē Rastorgujevs ierindojās 23. vietā, kamēr savu dominanci turpināja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē. No pārējiem Latvijas biatlonistiem Daumants Lūsa bija 75.vietā, bet Aleksandrs Patrijuks samierinājās ar 91. pozīciju 94 finišējušo biatlonistu konkurencē.

Savukārt piektdien 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās Latvijas sportisti kārtējo reizi tika apsteigti par apli, kamēr pārliecinošu uzvaru guva Norvēģija.

Savukārt sieviešu konkurencē Bendika ceturtdien individuālajā distancē palika 39. vietā, kamēr uzvaru guva norvēģiete Tīrila Ekhofa.

Kenmoru šonedēļ piemeklējis pamatīgs aukstums, termometra stabiņam pārsniedzot -20 grādus pēc Celsija. Šī iemesla dēļ vīri 20 kilometru individuālās distances vietā aizvadīja 15 kilometrus, bet dāmām no 15 kilometriem distance tika saīsināta uz 12,5 kilometriem.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!