Foto: AFP/Scanpix
Latvijas jaunais biatlonists Edgars Mise pirmdien Slovākijā izcīnīja 28. vietu pasaules junioru čempionāta 15 kilometru individuālajā distancē.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Francijas biatlonists Martēns Burgo Republiks, kurš ar vienu kļūdu šaušanā finišēja pēc 44 minūtēm un 30,1 sekundes.

Tikmēr Mise šaušanā pieļāva kopumā trīs kļūdas un no pirmās vietas atpalika par trim minūtēm un 8,1 sekundi.

Sacensības Misem iesākās labvēlīgi, jo vēl pirms trešās šaušanas viņš ar vienu iepriekš pieļautu kļūdu atradās 20. vietā, tomēr vēl viens nesašauts mērķis šajā ugunslīnijā lika izkrist no labāko divdesmitnieka, bet beigās finišā viņš bija 28. pozīcijā.

Tikmēr vēl viens Latvijas biatlonists Rūdis Balodis ar divām kļūdām bija 58. pozīcijā, bet Ņikita Osipovs šaušanā pieļāva sešas kļūdas un noslēgumā ierindojās 81 .vietā starp 98 finišu sasniegušiem biatlonistiem.

Mise šosezon gana veiksmīgi startējis arī Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa posmos, kur jau trīs reizes izpildījis Pasaules kausa kvalifikācijas normatīvus.

Savukārt 12,5 kilometru individuālajā distancē juniorēm uzvaru svinēja ķīniete Faņcji Mena, kura šāva nekļūdīgi, finišēdama pēc 40 minūtēm un 6,8 sekundēm.

No Latvijas pārstāvēm labāko rezultātu sasniedza Ieva Pūce, kura nesašāva divus mērķus un uzvarētajai zaudēja vairāk nekā piecas minūtes, kas deva 36. vietu.

Tikmēr Jūlija Matvijenko ar diviem nesašautiem mērķiem un vairāk nekā sešu minūšu deficītu pret uzvarētāju bija 43. vietā, bet Annija Keita Sabule pieļāva piecas kļūdas un samierinājās ar 76. pozīciju 89 finišējušo biatlonistu konkurencē.

Pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!