Foto: Reuters/Scanpix
Sezonas līdere Laura Dālmeiere sestdien izcīnīja uzvaru Kontiolahti notiekošā Pasaules kausa astotā posma desmit kilometru iedzīšanas sacensībās un garantēja triumfu arī kopvērtējumā.

Dālmeiere pašlaik ir lieliskā sportiskajā formā un nesen notikušajā pasaules čempionātā tika pie pieciem zeltiem. Vāciete piektdien aizvadītajā sprintā bija otrā, par 18,3 sekundēm piekāpjoties norvēģietei Tīrilai Ekhofai, bet sestdienas iedzīšanā vadību pārņēma pēc trešās viesošanās ugunslīnijā, turpinājumā to noturot līdz finišam. Četrās šaušanas reizēs vāciete pieļāva vienu kļūdu, kas tika piedzīvota otrajā ugunslīnijā.

Finišā Dālmeierei par 16,5 sekundēm piekāpās divas kļūdas pieļāvusī francūziete Marī Dorēna-Abēra, kura sprintā bija vien devītā, bet trešo vietu guva itāliete Liza Vitoci, kura 2014.gadā kļuva par divkārtēju pasaules junioru čempioni, bet pieaugušo Pasaules kausā individuālajās sacensībās uz goda pjedestāla kāpa pirmoreiz karjerā.

Tikmēr sprinta uzvarētāja Ekhofa ar sešām kļūdām samierinājās vien ar 15.vietu.

Kā vēstīts, Latvijas biatlonistei Baibai Bendikai piektdien bija lēns solis trasē, kas viņai sprintā deva 62. vietu un neļāva kvalificēties iedzīšanai.

Dālmeiere ar 1137 punktiem ir ļoti stabila kopvērtējuma līdere un viņai ar 970 punktiem seko sestdien desmito vietu ieņēmusī čehiete Gabriela Koukalova, kura cerības uz triumfu kopvērtējumā būtu saglabājusi vien tad, ja sestdien Dālmeieres uzvaras gadījumā finišētu otrajā pozīcijā.

Trešā kopvērtējumā ar 883 punktiem ir somiete Kaisa Mekereinena, kura sestdien bija vien 31.pozīcijā, bet veica kāpumu par 18 vietām pēc neveiksmīga sprinta.

Tikmēr Bendika ar 44 punktiem ieņem 68. vietu.

23 gadus vecā Dālmeiere ir piektā vāciete vēsturē, kura ieguvusi Pasaules kausu, bet pirmā kopš 2012. gada, kad savu trešo titulu ieguva Magdalēna Noiere. Pērn Pasaules kausu ieguva baltkrieviete Darja Domračeva, kura rudenī deva dzīvību bērnam un sacensību apritē atgriezās janvārī.

Ziņots, ka Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās vīriem sestdien pieļāva četras kļūdas stāvus šaušanā, tostarp trīs pēdējā ugunslīnijā, samierinoties ar devīto vietu.

Šī posma noslēgumā svētdien paredzētas stafetes.

Pasaules kausa sezonas astotajam posmam sākotnēji bija jānorisinās Sočos, taču Krievijas dopinga apsūdzību dēļ sacensības janvārī tika pārceltas uz Kontiolahti. Šīs sezonas noslēdzošais etaps nākamnedēļ notiks Holmenkollenē, Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!