Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) ir atcēlusi visas sankcijas un ierobežojumus, kas Starptautiskajai Biatlona savienībai (IBU) tika piemēroti pēc dopinga un korupcijas skandāla, vēsta organizācija.

Šā gada 12. jūnijā SOK apturēja IBU finansējumu, līdz biatlona vadošā organizācija veiks reformas vadības, ētikas un antidopinga jomā.

Pēc tikšanās ar IBU jauno prezidentu Olli Dālinu SOK prezidents Tomass Bahs atzinīgi novērtēja pārmaiņas federācijā. IBU ir pabeigts pilns neatkarīgs antidopinga programmas audits, federācija ir apsolījusi pievienoties Starptautiskajai testēšanas aģentūrai (ITA), kā arī brīdinājusi četrus Krievijas sportistus par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, balstoties uz Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izmeklēšanu. Tomass Bahs izteica cerību, ka IBU turpinās iesāktās reformas un pilnībā realizēs.

"SOK augstu novērtē progresu labas pārvaldības, ētikas jomā un cīņā pret dopingu," saka Bahs. "Pamatojoties uz to, ceram uz lielisku un ciešu sadarbību ar IBU, strādājot biatlona un sportistu labā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!