Foto: Reuters/Scanpix
Divkārtējā olimpiskā čempione biatlonā Laura Dālmeiere šogad paredzētos Pasaules kausa izcīņas posmus izlaidīs, apstiprinājusi Vācijas Slēpošanas asociācija (DSV).

Veselības apsvērumu dēļ 25 gadus vecā sportiste uz laiku pārtrauca gatavošanos sezonai, bet novembra sākumā atgriezās pie treniņiem, taču tagad nolemts, ka 2018. gadā ieplānotos Pasaules kausa posmus viņa izlaidīs. Sacensību apritē Dālmeiere varētu atgriezties pēc Jaunā gada.

"No medicīniskā viedokļa svarīgākais ir, ka Laura veiksmīgi palielinājusi darba apjomu, lai pilnībā atgrieztos sacensībās, ir tikai nepieciešama neliela pacietība un treniņi," DSV paziņojumā citēts izlases ārsts Klauss Markvards.

"Piedalīties decembra sacensības būtu par agru un mēs negribam uzņemties nekādus riskus," saka Vācijas sieviešu biatlona izlases galvenais treneris Florians Šteiers.

"Protams, man gribētos piedalīties sezonas sākuma sacensībās, taču mēs jau uzreiz nolēmām, ka Pasaules kausā atgriezīšos, kad būšu simtprocentīgi gatava slodzēm. Tagad tā nav, neskatoties uz to, ka treniņos jūtos tīri labi," saka Dālmeiere. "Šis nav viegls lēmums, bet ar tālejošu perspektīvu, pretējā gadījumā viss pārējais kļūtu bezjēdzīgi."

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs šogad Dālmeiere kļuva par divkārtēju čempioni, uzvarot sprinta un iedzīšanas sacensībās, bet 15 km individuālajā distancē viņa ieguva bronzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!