Foto: Reuters/Scanpix
Trīskārtējā Soču olimpisko spēļu čempione biatlonā Darja Domračava no Baltkrievijas ceturtdien svinēja uzvaru Zviedrijā notiekošā jaunās Pasaules kausa izcīņas sezonas pirmā posma 15 kilometru individuālajās sacensībās.

Četrās šaušanās Domračava pieļāva divas kļūdas, finišu sasniedzot ar rezultātu 46 minūtes un 43,6 sekundes.

Uzvarētājai 27,9 sekundes zaudēja Somijas biatlona zvaigzne Kaisa Mekereinena, kura arī šaušanās kļūdījās divas reizes, bet trešo vietu ieņēma ukrainiete Valentīna Semerenko, kura sašāva visus 20 mērķus, zaudējot 38,1 sekundi.

Zīmīgi, ka visas nākamās sportistes uzvarētājai zaudēja jau vismaz divas minūtes.

Pērn dāmu konkurencē par Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Mekereinena, bet Soču olimpiskajās spēlēs par spožāko zvaigzni kļuva Domračava, uzvarot trijās no četrām individuālajām sacensībām.

Neviena Latvijas biatloniste šoreiz uz starta neizgāja. Žannai Juškānei pēdējās nedēļās ir veselības problēmas, bet Baibas Bendikas starts plānots sestdien paredzētajā 7,5 kilometru sprinta distancē.

Jau ziņots, ka sezona tika atklāta pagājušajā svētdienā, kad pie uzvaras 2x6 un 2x7,5 kilometru jauktās stafetes sacensībās tika Francija.

Savukārt trešdien 20 kilometru sacensībās vīriem uzvaru svinēja norvēģis Ēmils Hegle Svendsens, bet Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs nestartēja saaukstēšanās dēļ. Paredzams, ka Rastorgujevs varētu uz starta iziet sestdien gaidāmajā sprintā.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm noslēdzis karjeru.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!