Foto: Itar-Tass/Scanpix
Ukrainas sieviešu biatlona komandai atņemta šī gada pasaules čempionātā Hantimansijskā izcīnītā sudraba godalga stafetes sacensībās, vēsta Starptautiskā Biatlona savienība (IBU).

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar ukrainietes Oksanas Hvostenko viena gada diskvalifikāciju par dopinga lietošanu.

Lēmums par Hvostenko diskvalifikāciju tika publiskots 11.augustā. Tā kā sportiste neiesniedza apelāciju, šis lēmums kļuva par galīgo.

Ukrainas komandas sudraba godalga tagad nonāks Francijas izlases īpašumā. Savukārt bronzas medaļu ieguva Baltkrievijas kvartets, kas pasaules čempionāta stafetes sacensībās ieņēma ceturto vietu, bet zelta medaļas izcīnīja Vācijas biatlonistes.

Kā ziņots, Hvostenko aizliegto vielu lietošanā tika pieķerta pēc pasaules čempionāta stafešu sacensībām, kad sportistes organismā atklājās stimulators efedrīns. Šo vielu atļauts lietot treniņu laikā, taču sacensībās tā ir aizliegta.

Hvostenko gan ir noliegusi, ka būtu lietojusi efedrīnu. Ukrainas biatloniste skaidroja, ka pasaules čempionāta laikā viņa saslima un viņai sāpējis kakls. Viņas ārsts ieteica klepus sīrupu, kurš satur efedrīnu. Par šīs vielas esamību medikamentos mediķis nav zinājis, un Hvostenko sīrupu iedzēra pirms sacensībām.

1.jūlijā notika IBU Antidopinga komisijas noklausīšanās sēde, kur Hvostenko tika atzīta par vainīgu.

Ukraiņu biatlonistes diskvalifikācija sākās šī gada 13.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!