Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nesenie notikumi Austrijā ar Krievijas biatlona komandas pārstāvju apsūdzēšanu antidopinga noteikumu pārkāpšanā ir turpinājums policijas izmeklēšanai pret Starptautisko Biatlona savienību (IBU), apstiprinājusi Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA).

Izmeklēšanu pret IBU policija iesāka šā gada pavasarī aizdomās par korupciju un Krievijas dopinga pārkāpumu slēpšanu. Jau toreiz tika minēts, ka saistībā ar līdzdalību krāpniecībā Austrijas policija aizdomās tur 12 personas, kuru vidū var būt arī aktīvie sportisti.

"WADA apstiprina, ka notikumi Hohfilcenē ir turpinājums policijas izmeklēšanai, kas šā gada aprīlī tika iesākta pret IBU. Tā kā šis jautājums saistīts ar dopingu un ir jau esošas izmeklēšanas daļa, aģentūra citus komentārus nesniegs," teikts WADA izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņojām, trešdien vakarā pie Krievijas biatlona izlases, kas Hohfilcenē gatavojās gaidāmajam Pasaules kausa posma, ieradās Austrijas policija un informēja par izmeklēšanas uzsākšanu attiecībā uz desmit esošajiem un bijušajiem komandas sportistiem un speciālistiem saistībā ar antidopinga noteikumu pārkāpumiem 2017. gada pasaules biatlona čempionātā, kas arī notika Hohfilcenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!