Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules čempionātā skeletonā sievietēm piektdien triumfēja mājiniece Ketija Ūlandere.

Ūlandere, kas 2008.gada pasaules čempionātā tika pie sudraba godalgas, vadībā atradās arī pēc ceturtdien notikušajiem pirmajiem diviem sacensību braucieniem, bet piektdien iekrāto pārsvaru prata nosargāt.

Četru braucienu summā Ūlandere par 0,17 sekundēm apsteidza pagājušā gada pasaules čempionāta trešo spēcīgāko sportisti kanādieti Melisu Holingsvortu.

Trešo vietu izcīnīja talantīgā Lielbritānijas sportiste Elizabete Jarnolda, kura no uzvarētājas atpalika par 0,36 sekundēm.

Tikmēr šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja Šellija Rudmena no Lielbritānijas sacensībās ieņēma ceturto vietu, uzvarētājai zaudējot 0,80 sekundes, bet pagājušā gada pasaules čempionāta spēcīgākā sportiste vāciete Mariona Tēsa šoreiz ierindojās tikai sestajā pozīcijā, no Ūlanderes atpaliekot par 1,53 sekundēm.

Kā ziņots, naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika pasaules čempionātu skeletonā sāks arī vīrieši. Tajās savu pagājušajā gadā izcīnīto titulu centīsies aizstāvēt pēdējo triju gadu Eiropas čempions un Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs latvietis Martins Dukurs.

Skeletonisti sacensības noslēgs sestdien, kad Leikplesidas trasē dosies arī vīriešu bobsleja četrinieku ekipāžas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!