Aizvadot Pasaules kausa otrā posma sacensības četriniekiem, līderu buķete ir noskaidrota. Nav šaubu par pirmajām trim ekipāžām: Stīvens Holkombs no ASV, vācietis Andrē Lange un kanādietis Pjērs Ludērs – šie četrinieki pat sarūpējuši, lai izkārtojums uz goda pjedestāla būtu vienāds kā pirmajā, tā arī otrajā posmā. Liels prieks par mūsu pagaidām vienīgo četrinieku ar Jāni Miņinu priekšgalā un stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Oskaru Melbārdi un Intaru Dambi: pirmajā posmā 5.vieta; šoreiz vēl tuvāk pjedestālam (tikai nieka trīs simtdaļas aiz bronzas godalgām) – godam nopelnīta 4.vieta.

Joprojām atpaliekam startā

Pagājušajā posmā latvieši starta ieskrējienā līderiem zaudēja pat divas sekundes desmitdaļas. Šoreiz jau novērojams progress - braucienos sasniegti starta laiki 4.94 un 4.90 sekundes, kamēr ātrākais ieskrējiens pieder Langes četriniekam - 4.78 sekundes. Starta ieskrējiena starpība no līderiem vairs nav tik liela - tas priecē. Jāņem vērā arī Parksitijas trases īpatnības, starta ieskrējienam šeit ir liela nozīme, jo trase ir salīdzinoši īsa un ātra. Ja starta ieskrējiens būtu lēnāks, nez vai mēs varētu priecāties par tik augstu vietu.

Pēc sacensībām Latvijas izlases pilots Jānis Miņins atzina, ka sporta trauma vēl liek sevi manīt, kas arī ir galvenais iemesls lēnākam starta ieskrējienam: "Šobrīd startā varu iestumt ar kādu 80% atdevi. Liels prieks un paldies puišiem, kas saņēmās un iestūma kā nākas, centos palīdzēt, cik spēju," saka J.Miņins, atzīmējot arī laika apstākļus, kas Parksitijā bobslejistus sacensību laikā it nemaz nelutināja - sniegs trasē kādam patraucēja, kādam droši vien palīdzēja. Laika apstākļi otrajā braucienā tomēr bija samērā līdzīgi visiem, tāpēc tas nevarētu būt iemesls īpašām izmaiņām finiša rezultātos.

Sāpīgākās vietas - otrā un ceturtā

Jau laikā, kad Latvijas bobslejā kā pilots brauca Sandis Prūsis, latviešu līdzjutēji bija pieraduši pie augstiem rezultātiem, tiesa, ārpus pirmā trijnieka. Lai arī tika izcīnītas godalgotas vietas, tomēr biežāk nācās palikt kaut kur tūlīt pat aiz medaļām. Arī šoreiz Jāņa Miņina četriniekam pietrūka tikai trīs sekundes simtdaļas, lai izcīnītu pirmās medaļas šosezon Latvijai kādā no olimpiskajiem ziemas sporta veidiem. J.Miņins neslēpj, ka bija vēlēšanās iekļūt pirmajā trijniekā, tomēr atzīst, ka arī 4.vieta ir lielisks rezultāts: "Pirmajā trijniekā ir mājinieku ASV ekipāža, mūžīgie līderi vācieši un Kanādas ekipāža - visas bobsleja lielvalstis. Tomēr arī aiz mums tikai vienu simtdaļu atrodas pagājušās sezonas kausa ieguvējs - Jevgeņijs Popovs no Krievijas."

Pirmais trijnieks - Holkombs, Lange, Ludērs, tad nāk mūsējie, un sešinieku noslēdz abas Krievijas ekipāžas. Augstajā 7.vietā jaunais amerikānis Džons Napiers, kurš tikai nākamnedēļ atzīmēs savu 21.dzimšanas dienu. Savā debijā pasaules kausā, jaunajam censonim atzīstams rezultāts. Aiz viņa palika Kanādas otrā ekipāža ar pilotu Lindonu Rašu, kas pirmajā posmā piedzīvoja kritienu. Desmitnieku noslēdz Šveices un Vācijas ekipāžas ar pilotiem Ivo Ruegu un Tomasu Floršucu. Pēdējais no nosauktajiem sagādāja pārsteigumu divnieku sacensībās, izcīnot sudraba medaļas, bet četriniekos Parksitijā Vācijas otrajai ekipāžai vairs tik labi neslīd.

Lai arī Latvijas ekipāžai rezultāts ļoti augsts, tomēr daudzi cerēja sagaidīt ko vairāk. Par to Jānis Miņins saka līdzjutējiem: "Man jāatvainojas līdzjutējiem, ka neesam vēl tik ātri startā. Tāds nu ir tas sports - viena kļūda un uzreiz trauma visnepiemērotākajā brīdī. Bet, ja viss ritēs kā nākas, tad jau janvārī būšu vislabākajā formā, lai iestumtu kamanas kā nākas. Paldies līdzjutējiem par atbalstu!"

Jaunnedēļ bobslejisti un skeletonisti aizvadīs treniņbraucienus bīstamajā un interesantajā Leikplesidas trasē tur pat ASV. Sacensības, kā jau ierasts, nedēļas nogalē, pēc kurām komandas dosies atpakaļ uz mājām. Jau 7.janvarī bobslejisti uzsāks treniņus Itālijas trasē Kortinā d`Ampeco, kur Latvija piedalīsies jau ar abām ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!