Foto: Reuters/Scanpix
ASV bobsleja izlasi vēlas papildināt pieredzējušais sprinteris Raiens Beilijs, kurš 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu 100 m sprintā, ziņo ārzemju mediji.

31 gadu vecais Beilijs, kurš Riodežaneiro olimpiādi izlaida traumas dēļ, piedalījās ASV Bobsleja federācijas ("USA Bobsleigh") rīkotajās atlases sacensībās divnieku un četrinieku ekipāžu stūmējiem.

Ja Beilijs tiks uzņemts bobsleja izlasē, viņš papildinās to vieglatlētu pulku, kas pēc aiziešanas no stadiona pievērsušies šim ziemas sporta veidam un pat izcīnījuši olimpiskās medaļas. Londonas spēļu čempione 4x100 m stafetē Lorīna Viljamsa un 100 m barjerskrējēja Lolo Džonsa startēja 2014. gada Soču olimpiādē kā stūmējas un izcīnīja sudraba medaļas. Līdz ar to Viljamsa pievienojās tai sportistu "elites" grupa, kas medaļas ieguvuši gan vasaras, gan ziemas spēlēs.

ASV vīriešu bobsleja komandā pēdējoreiz vieglatlēts gan tika iekļauts pirms 36 gadiem, kad 1968. gada spēļu čempions 100 m barjerskriešanas Villijs Deivenports startēja ziemas olimpiskajās spēlēs Leikplesidā 1980. gadā.

Līdz šim vienīgais sportists, kurš kļuvis par olimpisko čempionu ziemas un vasaras spēlēs, ir amerikāņu bokseris Edijs Īgens, kurš triumfēja 1920. gada vasaras spēlēs Antverpenē boksā un 1932. gada ziemas olimpiādē Leikplesidā bobsleja četrinieku sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!