Foto: RIA Novosti/Scanpix
Ar divnieku braucieniem vīriešu konkurencē Austrijā, Īglsas trasē sākusies jaunā Eiropas kausu sezona bobslejā. Labākais no Latvijas duetiem – Oskars Ķibermanis/Vairis Leiboms ieņēma ceturto vietu 40. ekipāžu konkurencē, līdz trešajai vietai summā pietrūka vien 0.04 sekundes.

Uģis Žaļims kopā ar Intaru Dambi bija devītie, šo sacensību debitanti Matīss Miknis/Jānis Jansons – 24.vietā. Par uzvarētājiem kļuva Vācijas bobslejisti Frančesko Frīdrihs un Torstens Margis. Otrajā vietā Šveice ( Beāts Hefti), trešajā vēl viens šveiciešu pilots Peters Riko.

Eiropas kausa izlases trenera Olafa Kļaviņa īss komentārs pēc mačiem :"Kopumā ir labi. Ķibermanim noteikti bišķiņ pietrūka startā un to arī var saprast, pēc traumas viņš faktiski arī pirmo reizi tā kārtīgi uzstūma pēdējos mēnešos. Kā nekā Vācijas otras labākais pilots Arndts palika aiz viņa. Nav slikti, Oskaram un arī Uģim labāks bija otrais brauciens, to pierāda arī laiki – Ķibermanim trešais, Žaļimam – ceturtais rezultāts. Uģis pats teica, ka nedaudz kļūdījies pirmajā braucienā. Debitants Matīss Miknis arī nobrauca labi, viņam nav ieskaites punktu, bija jāstartē no beigām un līdz 20.vietai pietrūka vien 0,05 sekundes. Rīt jau Matīsam 25.starta pozīcija un tad vajadzētu mēģināt kvalificēties otrajam braucienam. Laiks ir silts, ekipāžu daudz un no beigām braukt nav viegli, tagad vien man auto termometrs rāda plus 15 grādus laukā."

Ņemot vērā vēlo sezonas sākumu pasaules kausa līmenī, šoreiz Austrijā startē ļoti daudz ekipāžu, tostarp daudzu citu valstu līderi – Vāciju pārstāv tās vadošie piloti Frančesko Frīdrihs un Maksimilans Arndts, Šveici- Beāts Hefti un Riko Peters, Itāliju – Simone Bertaco, Nīderlandi – Edvīns van der Kalkers, Čehiju – Jans Vrba.
Jau treniņos mūsējiem negāja slikti, pirmajā dienā savā grupā Ķibermaņa duetam bija otras labākais laiks, otrajā dienā - jau pirmais, turklāt otrdien trešais un otrais labākais rezultāts Uģim Žaļimam. Stabili rezultāti pēdējos treniņos bija arī Matīsam Miknim viņa debijā lielajā bobslejā.

Ceturtdien turpat Īglsā notiks Eiropas kausa otrais posms divniekiem, sestdien un svētdien sacensības četrinieku ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!