Foto: F64
Daumants Dreiškens sestdien ir gatavs iestumt Oskara Melbārža pilotētās kamanas Leikplesidas trasē ASV startējošajā pasaules čempionātā bobslejā, Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidentu Zinti Ekmani informējis Latvijas komandas vecākais treneris Sandis Prūsis.

Pasaules kausa (PK) izcīņas pēdējā posmā Kalgari pagājušajā nedēļā gūtais augšstilba muskuļa savainojums tomēr nav tik nopietns, lai neļautu Dreiškenam startēt pasaules čempionātā, sacīja Prūsis. ''Nav tik traki,'' viņš teica pēc tam, kad Dreiškens bija veicis sprinta skrējienus uz laiku pirms sacensībām Leikplesidā. Tieši Melbārža un Dreiškena sadarbībā liela nozīme ir arī sabalansētam kamanu svaram.

Edgars Maskalāns startēs kopā ar Intaru Dambi, bet Uģis Žaļims – ar Raivi Broku, informēja Prūsis. Paredzēts braukt ar tām pašām slidām, ar kurām jau braukts. ''Un, ja būs desmitnieks, tad jau būs ļoti labi,'' lēsa treneris.

Prūsis arī atzina, ka trasē būs cīņa par simtdaļām, taču iznākums ir neprognozējams. ''Pat tie, kas spicē, svaidās. Ja [mājinieku ASV līderis Stīvens] Holkombs vienā treniņbraucienā uzvar, tad otrā ir piektais vai sestais. Nevar neko prognozēt.''

Tomēr Prūsis piebilda, ka ļoti stabils treniņos ir krievs Aleksandrs Zubkovs, labi brauc vācieši un kanādietis Lindons Rašs.

Divniekiem pirmie divi braucieni sestdien sāksies attiecīgi plkst. 16 un 18 pēc Latvijas laika, bet svētdien notiks trešais un ceturtais brauciens. Tiešraidē tos varēs vērot LTV7 kanālā. Tikai olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos bobslejā vietu sadalījumu nosaka pēc četriem braucieniem.

Nākamās nedēļas beigās Leikplesidā godalgas dalīs bobsleja četrinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!