Foto: AP/Scanpix

Turpmāk lielākajās sacensībās - olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos bobslejā un skeletonā - vienu valsti varēs pārstāvēt ne vairāk kā divas ekipāžas, lēmusi Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (FIBT).

Izmaiņas stāsies spēkā ar 2017.gada pasaules čempionātu. Tāpat ne vairāk kā divi dalībnieki - individuāli skeletonisti un ekipāžas bobslejā - varēs būt 2018.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, ja vien to apstiprinās Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Ierasts, ka spēcīgākajām šo sporta veidu valstīm tradicionāli ir pa trim ekipāžām lielākajās sacensībās. Tomēr, kamēr netiks samazināts dalībnieku skaits Pasaules kausa sacensībās, šis solis, visdrīzāk, nepalīdzēs ieviest četrinieku sacensības bobslejā sievietēm.

Tāpat FIBT balsoja par to, ka tuvāko divu sezonu laikā tiks samazināts maksimālais svars sieviešu ekipāžām par 30 kilogramiem.

"Nerunājam par radikāliem pavērsieniem, ka būtu jābūvē jaunas kamanas vai jāmaina piloti. Tas samazinās atstatumu starp ekipāžām, un būs daži pielāgojumi," atzina ASV Bobsleja un skeletona federācijas (UBSF) vadītājs Derins Stīls.

Tāpat FIBT paziņoja, ka Phjončhanas trases homologācija norisināsies no nākamā gada 29.februāra līdz 8.martam, kad to būs iespējams izmēģināt ierobežotam sportistu skaitam.

Kļuvis zināms arī tas, ka nākamā bobsleja un skeletona sezona sāksies šī gada novembrī Altenbergas trasē Vācijā. Nākamās sacīkstes norisināsies Vinterbergā, Kēnigzē (abas - Vācija), Leikplesidā, Pārksitijā (abas - ASV), Vistlerā (Kanāda) un Sanktmoricā (Šveice), bet pasaules čempionāts no 8. līdz 21.februārim tiks aizvadīts Īglsas trasē Austrijā.

Kā zināms, šī gada pasaules čempionātā skeletonā triumfēja latvietis Martins Dukurs, bet bronzu izcīnīja viņa vecākais brālis Tomass. Tāpat arī Pasaules kausa kopvērtējumā uzvarēja M.Dukurs, bet T.Dukurs bija otrais.

Tikmēr Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Melbārdis kopā ar stūmēju Daumantu Dreiškenu pasaules čempionātā divnieku ekipāžām ieguva sudraba medaļu, bet četriniekos viņš kopā ar Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu tika pie bronzas. Tāpat Melbārdis triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā gan divniekiem, gan četriniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!