Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja pilota Uģa Žaļima četrinieka ekipāža svētdien izcīnīja sesto vietu jaunās sezonas Eiropas kausa pirmā posma, kas risinās Altenbergā, sacensībās.

Žaļims kopā ar Vairi Leibomu, desmitcīņnieku Edgaru Eriņu un Kristapu Kalniņu abos braucienos uzrādīja sesto labāko laiku. Uzvaru svinēja Albrehta Klammera ekipāža no Vācijas, kurai latvieši divu braucienu summā zaudēja 1,34 sekundes.

Latvijas ekipāžai ieņemtā sestā vieta bija stabila, jo no piektās vietas tā atpalika par 0,41 sekundi, bet septītās pozīcijas īpašniekus apsteidza par 0,43 sekundēm.

Žaļima ekipāžai abos braucienos bija ātrākais starta laiks.

Pirmās četras vietas šajās sacensībās izcīnīja mājinieku ekipāžas, bet kopumā abus braucienus veica 15 piloti.

Pirms tam ceturtdien Žaļims kopā ar Leibomu divnieku sacensībās ieņēma piekto vietu, bet pārāks arī toreiz bija Klammers. Piektdien paredzētās otrās divnieku sacensības nepiemērotu laikapstākļu dēļ tika atceltas.

Sezonas pirmajā pusē Žaļima ekipāža startēs Eiropas kausā, bet uz Pasaules kausa posmiem dosies Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa ekipāžas.

Atlase Soču olimpiskajām spēlēm ilgs līdz 19.janvārim. Ja Latvija pasaules rangā būs vismaz devītajā vietā, tā Olimpiādei kvalificēsies ar divām divnieku un četrinieku ekipāžām, bet labāko trijnieks dos iespēju piedalīties pat ar trim ekipāžām.

Zīmīgi, ka Krievijas ekipāžas pašlaik pasaules ranga punktus vāc gan Eiropas kausā, gan arī paralēli notiekošā Ziemeļamerikas kausa posmos.

Jaunā Pasaules kausa izcīņas sezona skeletonā un bobslejā sāksies nākamajā nedēļā Kalgari trasē Kanādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!