Foto: Viesturs Lācis

Latvijas bobsleja pilots Dāvis Kaufmanis ar stūmēju Arni Bebrišu sestdien Siguldā izcīnīja ceturto vietu Eiropas kausa piektā posma pirmajās sacensībās, kamēr olimpiskais čempions Oskars Melbārdis ierindojās devītajā pozīcijā.

Uzvaru sacensībās izcīnīja šveicieša Simona Frīdla ekipāža, kas divu braucienu summā, tuvākā sekotāja Rostislava Gaitjukeviča divnieku no Krievijas apsteidza par 0,41 sekundi. Trešo vietu ieguva vācietis Jonass Janušs, kurš līderim zaudēja 0,45 sekundes.

Uzreiz aiz pjedestāla finišēja Kaufmaņa ekipāža, kas pirmajā braucienā uzrādīja ceturto ātrāko laiku, bet otrajā trešo, kā rezultātā divu braucienu summā izcīnīta ceturtā pozīcija. Kaufmaņa divnieks līderiem zaudēja 0,46 sekundes.

Tikmēr olimpiskais čempions Melbārdis pirmajā braucienā bija septītais, bet otrajā devītais, summā ierindojoties devītajā pozīcijā. Trešā Latvijas ekipāža ar Emīlu Cipuli priekšgalā pirmajā braucienā sasniedza 12.ātrāko laiku, bet otrajā noslīdēja pozīciju zemāk, summā ieņemot 14.vietu.

Šosezon Melbārdis četrās no sešām sacensībām kāpis uz goda pjedestāla, turklāt pirms Ziemassvētkiem viņš Kēnigszē trasē svinēja uzvaru. Melbārdis kopvērtējumā iekrājis 549 punktus un ieņem otro vietu, bet līderis ar 596 punktiem ir rumānis Mihajs Tentea. Kaufmanis ar 370 punktiem noslēdz pirmo desmitnieku, bet Cipulis ar 210 punktiem ierindojas 18.pozīcijā. Divas vietas augstāk ir Helvijs Babris, kura kontā 248 punkti.

Svētdien turpat Siguldā notiks vēl vienas divnieku sacensības.

Pēc Siguldas posma bobslejā vēl būs atlikušas sacensības Īglsā, kur notiks sezonas pēdējais posms bobslejā divniekiem un vēl divi posmi bobslejā četriniekiem.

Pēc mēneša Siguldā norisināsies Pasaules kausa posms, kas vienlaikus būs Eiropas čempionāts skeletonā un bobslejā divnieku ekipāžām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!