Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (FIBT) sadarbībā ar saviem sponsoriem ieviesusi jaunu sportistu atbalstīšanas sistēmu, kas paredz 100 000 eiro lielu džekpotu, informē FIBT.

Par jauno FIBT "Triple Trophy" balvu sportisti cīnīsies trīs dažādās trasēs – Kēnigzē (Vācija), Īglsā (Austrija) un Sanktmoricā (Šveice). Tā kā šajā sezonā Sanktmoricā risināsies pasaules čempionāts, tad šoreiz "Triple Trophy" to aizvietos Soču olimpiskā trase. 100 000 eiro lielo džekpotu iegūs tas sportists, kurš vienas sezonas laikā uzvarēs visās šajās trijās, tik atšķirīgajās trasēs.

Par lielo naudas balvu cīnīsies skeletonisti, skeletonistes, bobsleja divnieki un četrinieki, kā arī sieviešu bobsleja sportistes.

Interesanti, ka iepriekšējās sezonās šajās trasēs vienā sezonā izdevies uzvarēt vien Vācijas pārstāvjiem – 2009./2010.gada sezonā to paveica Andrē Langes pilotētais bobsleja četrinieks, bet 2008./2009.gada sezonā skeletonists Frenks Rommels.

Latvijas labākais skeletonists, pēdējo trīs sezonu Pasaules kausa ieguvējs Martins Dukurs ir uzvarējis visās šajās trasēs, taču ne reizi vienā sezonā. Pagājušajā sezonā Dukurs neuzvarēja tikai vienā posmā, un tieši Kēnigzē trasē, kas tagad ir iekļauta "Triple Trophy" sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!